(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 4. maj): Dobijamo finalistu Lige šampiona i polufinaliste Evrolige

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.05.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – PSŽ, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Na Parku prinčeva se pitaju kako u gostima pobediti Siti, a pritom postići najmanje dva gola, ako ga nikada do sada nisi savladao… Mančesteru je lakše. Ne samo što ima lepu rezultatsku prednost, nego nije morao da se „kida“ u 90 minuta domaće lige, pošto je tu posao priveo kraju i čeka ga titula. Pošto Gvardiola ima kapitalnih 1:2 iz prve utakmice, skoro da smo uvereni da će se slavni trener odlučiti da čuva rezultat kroz posed lopte.

NAPREDAK – ČUKARIČKI, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Čarapani u seriji od pet pobeda, u prošlom kolu su uz neke zaista zbunjujuće lako postignute golove savladali TSC sa 3:1, ali Brđani u 2021. imaju samo dva ligaška poraza i objektivno su kvalitetniji sastav, mada kako su rezultatski nezainteresovani u poslednje vreme umeju i da na teren pošalju mlade igrače da se razigravaju. Uz važnu napomenu da Čuka nije bila milostiva ni prema Proleteru ni prema Novom Pazaru ni prema ekipi Mladosti, tako da ne očekujemo da će na teren uzaći sa belom zastavom.

LUTON – ROTERHEM, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Lutonu je lagodno na 12. mestu, dok Roterhemu gori pod nogama na fenjeru, sa tri boda minusa u odnosu na Derbi koji je prvi tim van opasne zone. Uzgred, Roterhem je maler u prošlom kolu razbio remijem sa Blekburnom, pa se nada dobroj igri i sa Lutonom koga od maksimalnog učinka na poslednjih pet utakmica dele dva remija. Uzgred, domaći su poslednji meč para u novembru dobili s minimalcem.

MONCA – LEĆE, 14.00

(Fudbal, Italija 2)

Monca je četvrta, a Leće drugo na tabeli Serije B. Dakle, sve se mota oko želja za ulazak u elitu. Međutim, u prošlom kolu, ekipa Leća je poražena od Čitadele, što nikako ne valja pred susret sa tvrdim rivalom koji ih je kao i u dalekoj istoriji početkom januara primorao na remi. Biće napeto, bez obzira na sve, a Monca će nakon dve uzastopne pobede biti vrlo motivisana!

PRODENONE – SALERNITANA, 14.00

(Fudbal, Italija 2)

Blistao je Pordenone prošle sezone, dok je sada u poziciji da uz nesolidne igre brani 15. mesto od Askolija koji bi ga rado gurnuo u plej-aut. Salernitana tipuje na Leće, odnosno na drugo mesto za promociju, pa će dati sve od sebe da na ovoj utakmici uzme sva tri boda. Ako se osvrnemo ka bližoj istoriji, setićemo se kako je Pordenone u januaru dobio meč para sa 0:2.

KIL – ZANDHAUZEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Kil za sobom ima 28 utakmica, a Hamburger koji je na trećem, plej-of nestu dva boda više, ali iz tri meča u plusu. Dakle, Zandhauzenu koji se brani od crvene zone i Braunšvajga raspored nikako ne ide na ruku. Kako bilo, Kil ih je u decembru dobio sa 0:2, pa će i ovog puta biti favorit. Inače, taj meč označio je presecanje GG tradicije para.

ARAU – LUCERN, 17.30

(Fudbal, Kup Švajcarske, polufinale)

Arau je treći na drugoligaškoj tabeli! Puna kapa za njih svakako je plasman u polufinale, pa se Lucern koji je na superligaškoj tabeli na petom mestu nada povlašćenoj poziciji. Svakako imaju oni bolji tim, ali ne treba zaboraviti ni da su oni imali tmuran period od sredine marta, do sredine aprila... Arau će se nadati da je greška rivala ipak na neki način moguća.

EFES – REAL MADRID, 18.45

(Košarka, Evroliga)

U četvrfinalnoj seriji, trenutno je 2:2. To daje posebnu notu neizvesnosti meču u koji Efes ulazi kao domaćin. To Turcima naročito znači, budući da su upravo oni dobili prva dva meča na svom parketu, pa zatim izgubili utakmice u Španiji. Ako je po toj logici, na njih je red. Ovde treba dobro razmisliti o postavljenim marginama, budući da se očekuje da se u reketu bije bitka za svaku loptu, svaki skok!

MILANO – BAJERN, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Bajern je izjednačio na 2:2, a oba meča koja su vezano stavila stvar na početak na njihov tas stavila su po 85 postignutih poena. To je jako bitno za tipovanje, a ne treba zaboraviti ni da je na njihovim međusobnim susretima kec skoro pa zagarantovan. U tradiciju se svakako nada Armani.

BARSELONA – ZENIT, 21.00

(Košarka, Evroliga)

I ovde je 2:2, jer Zenit se vratio u igru, poslednjom pobedom zabeleženom s konačnih 74:61. Biće teže u gostima, pa bi ovog puta premoć domaćeg parketa makar izvesnu, možda ne i presudnu prednost trebala da pruži Barseloni. Za tipovanje na poene, treba imati u vidu važnost utakmice, ali i međusobne nizove uzete sa utakmica na kojima su Španci bili u svojstvu domaćina.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara