Leo Mesi i Kristijano Ronaldo(©Reuters)
Leo Mesi i Kristijano Ronaldo(©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 8. decembar): Leo Mesi i CR7 oči u oči, Bikovi dočekuju Crvene đavole, plus rukomet uz Srpkinje u klinču sa Hrvaticama

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.12.20. | 07:46

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LACIO – KLUB BRIŽ, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Teoretski, Klub Briž pobedom može da smeni Lacio sa drugog mesta na tabeli Grupe F. Praktično, to će ići teško uprkos sećanju na međusobni remi u drugom kolu, pa i na prilično dostojanstven X Italijana protiv Dortmunda. Olimpiko je ipak Inzagijev teren, a Belgijanci gosti koji će najverovatnije iz povučene igre pokušati da izmame eventualnu grešku Lacija.

ZENIT – DORTMUND, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Zenit je sa samo jednim osvojenim bodom video šta mu se piše, dok Dortmund sa čela grupe ne mora da zazire ni od jednog rivala. Međutim, videli smo kako su se Nemci mučili u drugom kolu protiv Zenita koji je do 78. minuta susreta odolevao, a Džejdon Sančo sa bele tačke prelomio meč koji je okončan sa 2:0. Sigurno je da Favr, posle X ishoda sa Laciom, a zatim i s Ajntrahtom u Frankfurtu u okviru Bundeslige, neće imati strpljenja u nameri da što pre prelomi meč.

BARSELONA – JUVENTUS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Juve traži osvetu, a Barsa bi overu rezulatata, odnosno pobede od 2:0 u utakmici s italijanskim gigantom. U najavi, utakmica će biti spektakl budući da će Leo Mesi pravo na CR7 kopačku udariti, budući da Ronaldo u drugom kolu nije igrao zbog korone. Biće tvrdo i zanimljivo, pa treba dobro razmisliti o igri sujete na terenu, odnosno borbe za čist prestiž, budući da su u ebe ekipe već osigurale osminu finala. Jedini, pravi ulog na ovom susretu odnosi se na prvo mesto Grupe G.

ČELSI – KRASNODAR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Čelsi je na laganom putu overe vodeće pozicije u Grupi E. Prosto, efektivna snaga Krasnodara, koga su u oktobru dobili sa 0:4, jasan su pokazatelj ko se i koliko pita na ovoj utakmici. Lampard može da se ponosi i gol razlikom svog tima koja u ovom momentu iznosi 13:1, tako da će Krasnodaru koji je do sada na ukupno pet takmica primio 10 golova, biti teško bilo šta konkretno da preduzme na Stamford Bridžu.

DIN. KIJEV – FERENCVAROŠ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ostalo je još da se vidi ko će put Lige Evrope, a ko definitivno okončava evropsko putešestvije. Oba tima imaju po bod, a on je overen na zajedničkom susretu koji je okončan sa 2:2. Nastavili se i ova utakmica u istom maniru, ponovo je moguća goleada koja je prošli put Ferencvarošev remi overila tek u devedesetom minutu utakmice.

PSŽ – BAŠAKŠEHIR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Parižanima na Parku prinčeva ne odgovara ništa sem keca. Vodi se žestoka borba tačno u bod sa RB Lajpcigom, ali i Mančester Junajtedom, pa Turci vrlo lako mogu postati kolateralna šteta. Da ne dužimo, PSŽ je u drugom kolu slavio sa 0:2. To znači da će Tuhel sa Di Marijom i ostalima imati jasnu viziju prelamanja utakmice već u prvoj fazi, kako bi se meč rutinski priveo pobedi u nastavku.

RB LAJPCIG – MAN. JUN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Oba tima imaju po devet bodova, koliko i Pari Sen Žermen koji bi sa remijem protiv turskog Bašakšehira na svom terenu izborio plasman među 16 najboljih timova. Bikovi dobro pamte katastrofu koji su doživeli 28. oktobra na Old Traforu kada su poraženi sa 5:0. Junajtedu odgovara bod, dok četa Julijana Nagelsmana mora da ide na pobedu. Obe ekipe su u dobroj formi u poslednje vreme. Đavoli su za vikend pobedili Vest Hem u Londonu (3:1) posle preokreta u drugom poluvremenu. Bikovi su u subotu odoleli bavarskoj mašini. Odigrali su sa Bajernom nerešeno – 3:3 u Minhenu.

REN – SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Po pet igrača izbačeno je iz stroja i jednog i drugog tima. Kome nije jasno šta ovo znači, neka upredi kvalitet Rena, naspram Sevilje koja je i ovako oslabljena definitivno dopingovana s kapitalnih 10 bodova na tabeli Grupe E koju inače vodi Čelsi. Ren je na samom začelju, sa samo jednim bodom koji je zaslužio još na početku grupne faze u uzakmici s Krasnodarom.

VALENSIJA – ZENIT, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Ujednačeni su u reketu, Valensija za sobom ima poraz od Albe, dok Zenit beleži loše izdanje protiv Fenera koji ih je nadigrao sa 65:73. To su fakti, a treba znati i da je Valensija kod kuće, makar do sada bila neumoljiva za Zenit. Međutim, Rusi su ove sezone pobedonosno izneli svih pet gostovanja, što znači da će na ovom mestu pokušati da neutrališu po sebe lošu statistiku ovog para.

SRBIJA Ž. – HRVATSKA Ž, 18.15

(Rukomet, EP, žene)

Selektor Lubomir Obradović računa da će se naše devojke odmoriti od poraza koji nam je nanela Mađarska sa 26:38. Njega zanima i hoće li rivalke, odnosno Hrvatice zaigrati u formaciji 3-2-1. Jovana Stojiljković i Jelena Trifunović drže da će dan odmora i kvalitetan trenin uspešno konsolidovati redove naše selekcije. Dakle, šanse za slavlje, naročito ako se setimo pobede nad Holanđankama zaista nisu male.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara