Pitso Mosimane (©Reuters)
Pitso Mosimane (©Reuters)

Najbolji afrički trener dovodi azijskog velikana u Srbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 09:57

Južnoafrikanac Pitso Mosimane promovisan na klupi Al Vahde, a sa ekipom će se upoznati tokom priprema u našoj zemlji

Velika trenerska vrteška viđena je prethodnih nedelja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pristigao je među tamošnje prvoligaše veliki broj srpskih trenera, čak četvorica (Marko Nikolić, Miloš Milojević, Goran Tufegdžić i Željko Markov), a sada im se pridružio i verovatno najbolji afrički trener današnjice Pitso Mosimane. On je promovisan u novog šefa stručnog štaba četvrtostrukog prvaka UAE Al Vahde.

Mosimane je u prethodnih sedam godina čak tri puta osvajao afričku Ligu šampiona, 2016. sa Mamelodi Sandaunsima, a 2020. i 2021. sa Al Ahlijem iz Kaira. Prošle sezone je vodio Al Ahli iz Džede, uveo je taj tim u prvu ligu Saudijske Arabije, ali ipak nije ostao u tom klubu i u novoj sezoni.

Izabrane vesti

Umesto da gleda iz prvog reda Kristijana Ronalda, Karima Benzemu i ostale velikane svetskog fudbala koji će narednih nedelja pristići u Saudijsku Arabiju za nezamisliv novac, Mosimane je rešio da pređe u obližnji UAE i bori se sa Al Vahdom za trofeje.

Prvi deo priprema za novu sezonu 58-godišnji strateg iz Južne Afrike će obaviti u Srbiji. Naša zemlja je poslednjih godina postala popularna destinacija za arapske timove, a Al Vahda će u Srbiju stići 1. jula.

Odlučili smo da odradimo prvu fazu priprema u Srbiji, od 1. do 17. jula. Tamo ćemo se spremiti za grupnu fazu King Salman klub kupa, potom ćemo se na kratko vratiti u Abu Dabi pre nego što odemo 20. jula u Saudijsku Arabiju“, saopštili su iz Al Vahde.

Tom prilikom iz kluba su poručili i da će u Srbiji odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, ali nije otkriveno ko će im biti rivali.

Naredna sezona prvenstva UAE biće izuzetno interesantna srpskoj publici. Ne samo zbog trenera, već i nekolicine našiuh fudbalera. Podsetimo, Nikolić je preuzeo Šabab Al Ahli iz Abu Dabija, a za njegov tim će igrati Bogdan Planić. Bivši strateg Crvene zvezde Milojević je seo na klupu Al Vasla, Tufegdžić vodi Al Nasr, a Markov Hatu. Od srpskih fudbalera Lazar Rosić nastupa za Kor Fakan, a Saša Ivković za Banijas. Videćemo hoće li im se pridružiti još neko od sunarodnika do kraja prelaznog roka.



tagovi

UAEujedinjeni arapski emiratiPitso MosimaneAl Vahda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara