Najbolji igrač 24. kola Mozzart Bet Superlige: Titula je odbranjena

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.03.24. | 11:58

Aleksandar Jovanović spojio dva večita derbija u kojima je zasnio ostale aktere

Mana na stotine, a kvaliteta na pretek. Srpski fudbal se koprca u problemima na raznim nivoima, međutim, Mozzart Bet Superliga ima golmane kojima može da se pohvali, o čemu svedoči činjenica da su u poslednjih pet kola čak trojica čuvara mreže zaslužila priznanje Igrač kola. Spartakov Aleksandar Vulić je bio najbolji u 22, a Partizanov Aleksandar Jovanović u 9, s tim da je taj meč „preseljen“ na poslednji u kalendarskoj 2023. godini i u 24.

Retko kad se dešava da neki akter večitog derbija bude najbolji na dve vezane utakmice. Nišlija je to uspelo u 171. i 172. Krajem decembra je skupio sedam odbrana, a tokom subotnjeg gostovanja na stadionu „Rajko Mitić“ jednu više i tako „odbranio titulu“ iz Humske.

Izabrane vesti

Prema svemu – zasluženo. Priznali su to i iz tabora Partizanovog večitog rivala, pošto je trener Crvene zvezde Vladan Milojević konstatovao da je Jovanović igrač utakmice, a i nepodeljeno mišljenje novinara je da je Aleksandar spasao crno-bele. Preciznije, sačuvao ih na liderskoj poziciji.

Nije prvi put da je njegov uticaj na rezultate Partizana ogroman. Tako je bilo i u Novom Pazaru, u Kruševcu, Ivanjici, Surdulici.... Kao da ga posebno inspirišu gostovanja, kao da se „hrani“ nabojem kad su crno-beli pod pritiskom da dobiju. To su ujedno i mečevi kad uživaju navijačku podršku, pa simbioza Grobara i golmana zasad čuva ekipu Igora Duljaja na prvom mestu.
tagovi

172. večiti derbiVečiti derbiAleksandar JovanovićFK PartizanIgrač kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara