Vasilije Đurić najbolji igrač 31. kola Mozzart Bet Superlige
Vasilije Đurić najbolji igrač 31. kola Mozzart Bet Superlige

Najbolji igrač 31. kola Mozzart Bet Superlige: Vasilije Đurić i lekcija o strpljenju

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 12:32

Ove sezone uglavnom počinje sa klupe, ali ne kuka, nego radi ono što se od njega očekuje

Kad se pomene Radnički 1923 pričaće se o tome kako je Feđa Dudić transformisao ekipu, kako je sportski sektor na čelu sa Slavkom Perovićem “iskopao“ Kilijana Bevisa i Salija Vižđija, o kiflama Milutina Vidosavljevića i o tome kako na “Čika Dači“ posle dugo vremena stasavaju neki zaista pretalentovani momci kakvi su Milan Aleksić i Matija Gluščević.

Međutim, četvrto mesto na tabeli i sada već realna šansa da se prvi put u istoriji izbori izlazak na evropsku scenu – barem kada govorimo o ovim glavnim takmičenjima – nije zasluga samo par imena, već čitavog kluba i tima, a na tu činjenicu nas je u 31. kolu podsetio Vasilije Đurić.

Izabrane vesti

Dete Crvene zvezde, koje je fudbalsku afirmaciju tražilo zaobilaznim putem preko OFK Beograda, Sinđelića, TSC-a, Inđije i Metalca, ni u Kragujevcu nije dobilo šansu na izvolite, ali je tačno znao kako da iskoristi ono što mu se pruži.

Uz njegovoj statistici “samo“ tri gola i asistencija u Mozzart Bet Superligi, ali uz važnu napomenu da je 25-godišnji ofanzivac uglavnom utakmice počinjao sa klupe. Nije kukao, nego je strpljivo čekao i uzimao ono što mu se davalo. I uzima sve više i više. Krajem marta je pogodio u pobedi nad Napretkom, zatim i za 2:1 protiv Voždovca, da bi onda utabao Kragujevčanima put do 4:3 u evropskom derbiju sa Čukaričkim na startu plej-ofa.

Protiv Voždovca i Čuke se našao i u startnih 11 i tako podvukao onu staru: strpljen, a trud se uvek isplati. Vasilije Đurić je najbolji igrač 31. kola Mozzart Bet Superlige, pošto je za blistavo izdanje u sudaru sa beogradskim rivalom zaslužio „osmicu“ naših izveštača. Veliki preokret za momka koji je, kako nam je sam rekao u intervjuu, na početku sezone morao da se zaključava u stan posle serije Radničkog od pet poraza.

Danas su Đavoli junaci Kragujevca. I Vasilije sa njima.



tagovi

Vasilije ĐurićRadnički KragujevacIgrač kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara