Najbolji tim 16. kola Mozzart Bet Superlige: Nikad jača konkurencija u napadu, „izvisile“ i osmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 10:13

Topolčani i Pazarci dominiraju

Ovakvo kolo još nismo imali! Neverovatna konkurencija u napadu dovela je do toga da su čak dvojica igrača, koji su dobili osmice u izveštajima, „izvisili“ za mesto u najboljem timu 16. kola Mozzart Bet Superlige.

Osman Bukari je sa dva gola doneo pobedu Crvenoj zvezdi u Novom Sadu protiv Vojvodine (2:1) i dobio osmicu, kao i Radivoj Bosić, koji je bio dvostruki strelac za Javor protiv Voždovca (4:0). Ali „jače“ adute u rukama imali su drugi na njihovim pozicijama.

Izabrane vesti

Briljirao je Ibrahim Tanko, koji je proglašen za najboljeg igrača 16. kola. Vihorno krilo Javora je postiglo dva gola i za dva asistiralo, te je dobilo ocenu 8,5. Istu koliku i Adem Ljajić, koji je u dresu Novog Pazara odigrao simultanku u Kragujevcu protiv Radničkog. Nekadašnji reprezentativac Srbije je postigao gol i dodao dve asistencije za veliku pobedu plavih (4:0).

Mesto u Timu kola zaslužio je i Aleksandar Ćirković, koji je odigra fenomenalnu utakmicu protiv Partizana i bio najzaslužniji za najvredniju pobedu u istoriji TSC-a (4:0). Pored toga što je postigao gol direktno iz kornera, još dva njegova centaršuta iz ugla su dovela do pogodaka za Topolčane. U drugom poluvremenu, kada je Partizan probao da napadne, da se vrati u utakmicu, Ćirković je pravio dar-mar po levoj strani i malo je nedostajalo da režira „petardu“ u Humskoj.

S obzirom na težinu utakmice i vrednosti pobede, nije iznenađenje što je najviše Topolčana u timu kola. Nemanja Stojić je dirigovao odbranom TSC-a, koja nije imala kiks u Humskoj, dok je u veznom redu jednu od najboljih utakmica u karijeri odigrao Ivan Milosavljević.

Uloga „devetke“ pripala je Marku Obradoviću, strelcu dva gola za Novi Pazar na gostovanju u Kragujevcu.

Najbolji tim 16. kola Mozzart Bet Superlige: Veljko Ilić (TSC) 7 – Nikola Stanković (Čukarički) 7, Nemanja Stojić (TSC) 7,5, Omar Fajed (Novi Pazar) 7, Nemanja Petrović (TSC) 7 – Ivan Milosavljević (TSC) 7,5, In Bom Hvan (C. zvezda) 7 -  Ibrahim Tanko (Javor) 8,5, Adem Ljajić (Novi Pazar) 8,5, Aleksandar Ćirković (TSC) 8Marko Obradović (Novi Pazar) 7,5.


tagovi

TSC Bačka TopolaNemanja StojićNemanja PetrovićVeljko IlićIvan MilosavljevićAleksandar ĆirkovićFK Novi PazarAdem LjajićMarko ObradovićOmar FajedJavorIbrahim TankoMozzart Bet SuperligaNikola StankovićČukaričkiFK Crvena zvezdaHvan In Bom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara