Najbolji tim 24. kola Mozzart Bet Superlige: Monstruozni Eraković, Bondarenkov meč karijere

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.03.23. | 12:30

I Ratkov kao primer mladim igračima kako treba

Dobila je Crvena zvezda 169. večiti derbi (1:0) i ta činjenica nosi specifičnu težinu, pa su se trojica njenih fudbalera našla u idealnom timu 24. kola Mozzart Bet Superlige. Glave su podigli Vojvodina i Radnik, pa i oni imaju predstavnike u 11 najboljih. Surduličani sad već ulaze u seriju...

MILAN BORJAN (Crvena zvezda) 7,5 – I pored pobede, Zvezda nije oduševila partijom u derbiju, pogotovo u drugom poluvremenu kada je bila u podređenom položaju. A, najzaslužniji što su tri boda ostala na Marakani je Milan Borjan, koji je skupio šest odbrana, zaustavio je najbolju šansu Partizana koju je imao Rikardo. Često neocenjen tokom mečeva Mozzart Bet Superlige, golman Zvezde je sada dočekao svojih pet minuta i to na najvažnijem meču.

Izabrane vesti

STEFAN JOVANOVIĆ (Napredak) 7,5 – Dva poslednja kola, dve pobede Napretka i dve izvanredne partije Jovanovića. Desni bek Kruševljana je postigao sjajan gol protiv Mladosti GAT (1:0) i doneo svom timu tri boda. Pored pogotka imao je Stefan sedam osvojenih lopti, dve na protivničkoj polovini i došao je do Indeksa 230.

UROŠ VITAS (Vojvodina) 7 – Iskusni štoper je gospodario odbranom Vojvodine na gostovanju u Nišu (4:1), tim je primio gol tek pred kraj, kada je već sve bilo rešeno i pobeda nije bila ugrožena. Vitas je imao čak 11 uspešnih intervencija ispred svog gola, samo je jesenas protiv Napretka još bio „dvocifren“ sa deset osvojenih lopti.

STRAHINJA ERAKOVIĆ (Crvena zvezda) 7,5 – Monstruozna partija Erakovića na večitom derbiju! Želeo je Rikardo da pobegne od Dragovića i udario na drugog, mlađeg štopera Zvezde i bio – pojeden. Najbolji strelac lige je do isključenja imao tek jednu šansu, izgubio je sve duele od reprezentativca Srbije, koji ga je na kraju i isprovocirao da dobije crveni karton. InStat kaže sledeće: Eraković je završio derbi sa Indeksom 281! Nestvarno! Osam oduzetih lopti, 94 odsto tačnih pasova i Gomeš u džepu.

NEMANJA TOŠIĆ (Čukarički) 7 – Pregrmeo je Čukarički teško gostovanje u Lučanima (1:0), junak meča bio je golman Belić koji je odbranio penal, a dobar posao u odbrani odradio je levi bek Tošić, koji je zatvorio svoju stranu, napred nije mnogo odlazio ovog puta. Imao je tri centaršuta, četiri oduzete lopte i što je najvažnije, mreža Brđana se nije zatresla.

SRĐAN MIJAILOVIĆ (Crvena zvezda) 7,5 – Zvezdin „pauk“, koji je pokupio sve lopte koje je Partizan probao da proturi kroz sredinu do Rikarda. Vezista crveno-belih je tuda zatvorio sve prolaze, osvojio je sedam lopti, dao 37 pasova sa 81 odsto tačnosti, skrivio četiri faula kada je bilo potrebno, dobio i žuti karton, ali ako njega pitate – vredelo je. Crveno-beli su dobili derbi, rešili šampionsku trku, Mijailović je imao pregršt razloga za zadovoljstvo nakon utakmice.

Taras Bondarenko (© MN Press)Taras Bondarenko (© MN Press)

TARAS BONDARENKO (Radnik) 8 – Nekad štoper, nekad zadnji vezni, a retko kada kao sada – dvostruki strelac. Ukrajinac je zablistao protiv Voždovca, dva puta je bio na pravom mestu u pravom trenutku, odapeo dve strele i doneo Surduličanima pobedu nad Zmajevima. Lakše se diše u Radniku, ekipa je zaigrala jako dobro u prolećnom delu prvenstva i više nije na poslednjem mestu. Pamtiće Bondarenko ovaj meč, sa dva gola, devet osvojenih lopti i Indeksom 247, daleko najvećim za njega ove sezone.

NIKOLA SREĆKOVIĆ (Spartak) 7,5 – Kada se razigra Srećković, odmah prodiše i Spartak. Prekinuli su Plavi golubovi seriju loših rezultata i zaustavili na svom stadionu zahuktali Novi Pazar. Krilni napadač Subotičana je bio strelac jednog od dva gola, davao je ton napadačkim akcijama svog tima, a bilo ih je na ovom meču više nego na tri prethodna zajedno.

SAŠA JOVANOVIĆ (TSC) 7,5 – Perfektno igra Saša Jovanović u prolećnom delu sezone. I golovi i asistencije, sva igra TSC-a sada leži na njemu, a on pleše po terenu. U Kragujevcu je popunio sve kolone: lep gol, asistencija, pasovi, iznuđeni faulovi i što je najbitnije – pobeda. Sedam golova i osam asistencija od početka sezone, zato je Jovanović među najbolje ocenjenim igračima Mozzart Bet Superlige.

DEJAN ZUKIĆ (Vojvodina) 8 – Igrač kola. Čekali su u Novom Sadu da se probudi, da se trgne iz neke letargije i pokaže na delu sav potencijal koji ima u nogama i – dočekali. Na Čairu je Zukić odigrao perfektan meč, postigao dva gola i trasirao put Vojvodini do vredne pobede. Sad je na njemu da se time ne zadovolji, nego da nastavi tako u kontinuitetu.

PETAR RATKOV (TSC) 7 – Pravi primer kako interesovanja klubova sa Zapada i milioni koji se pominju kao ponude ne treba da zalude, nego da budu motiv više za mladog igrača. Iako zimus nije otišao ni u Parmu, ni u Anderleht, a sada se pominje i Rendžers da je zainteresovan za njega, Ratkov je nastavio da radi još jače i na proleće je već dao dva gola i dve asistencije. Ovog puta u Kragujevcu su uloge bile zamenjene: on je asistirao Jovanoviću za pogodak, dok je obično obrnuto.


 


tagovi

Milan BorjanStefan JovićUroš VitasStrahinja ErakovićNemanja TošićSrđan MijailovićTaras BondarenkoNikola SrećkovićSaša JovanovićDejan ZukićPetar Ratkovtim kolaTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara