Najbolji tim 34. kola Mozzart Bet Superlige: Hej, momci u plavom... TSC dao šestoricu, zasvetlucali veterani Mladosti

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.23. | 12:27

Niko iz Zvezde i Partizana

ANDIRJA KATIĆ (Voždovac) 7,5 – Pitaće se neko „odkud u idealnom timu golman matiran dvaput?“ Odgovor je jednostavan: niko se od kolega nije nametnuo na osnovu ocena. Mladi čuvar mreže Voždovca jeste poklekla pred Pešićem i Mijatovićem iz Crvene zvezde, ali je utisak da su Zmajevi mogli da pretrpe ubedljiviji poraz da nije bilo momka koji je tokom proleća istisnuo iz tima Miloša Krunića.

MILOŠ CVETKOVIĆ (TSC) 7 – Konstantan je desni bek Topolčana. Šta je do njega odradi uglavnom dovoljno dobro. Tačno je da nema ofanzivnog doprinosa kao jesenas, ali je i dalje važan adut ekipe Žarka Lazetića, što se videlo na stadionu „Čika Dača“ kad je disciplinovao navali deo Radničkog, a usput centaršutevima pravio probleme rivalu.

Izabrane vesti

DUŠAN CVETINOVIĆ (TSC) 7 – Kako to u fudbalu obično biva, najbolje se igra protiv bivšeg kluba. Došao je 34-godišnji štoper zimus baš iz Radničmkog 1932 u Bačku Topolu, onda se sa novim klubom vratio u Kragujevac i postarao za pobedu, doprinosom u defanzivi. U početku nije bio ni „na mapi“, ali u poslednja dva meseca svedočimo rastu forme momka koji je nekad bio u Lansu.

JOSIP ĆALUŠIĆ (TSC) 7,5 – Mogao je i on komotno da zasluži zvanje najboljeg igrača 34. kola, mada je i ovako zadovoljan. Po dva osnova: em igra sve bolje u odbrani, em je postigao gol protiv Radničkog. I to iz prekida, što je postala jedna od prepoznatljivosti Žarka Lazetića.

NEMANJA PETROVIĆ (TSC) 7,5 – Dani velikog uživanja levog beka. Kako se sezona približava kraju, tako se oseća komofornije na terenu, tokom proleća je dao nekoliko važnih golova, u Šumadiji efektan sa distance, prethodno presudan u rušenju Čukaričkog. Kapitenska traka je opravdano na njegovoj ruci.

IFET ĐAKOVAC (TSC) 7 – Igra zadnjeg veznog, a samo je Petar Ratkov kao napadač u ekipi efikasniji od njega. Spakovao je deset golova i mada će mnogi primetiti da je polovina sa bele tačke isto tako je svakoj ekipi dragocen siguran penalđija. Doduše, protiv Radničkog je iz drugog pokušaja uzdrmao samo prečku. Mada, i bez tog napadačkog učinka Đakovac kretnjama i pasovima daje stabilnost TSC-u.

SAMBU SISOKO (Čukarički) 7 – Jeste Marko Docić poentirao sa 11 metara za trijumf nad Vojvodinom, ali je upečatljiviji doprinos u igri veznog reda ponudio momak iz Malija. Pre svega kad je reč o postavljanju i izdanje u drugom poluvremenu, pošto je suzbio napade Vojvodine kad je rival imao veću kontrolu nad mečom, ne i izgledne šanse da izjednači.

ĐORĐE IVANOVIĆ (Čukarički) 7 – Otkako je pogodio za trijumf nad Partizanom u osnovnom delu prvenstva nije ostvario konkretan napadački doprinos, međutim, nije sve u brojevima. Nekadašnji član Spartaka i Partizana je igrom mučio odbranu Vojvodine, posebno u prvom poluvremenu.

MARKO MIRIĆ (Mladost Lučani) 7,5 – Opet je iskustvo presudilo za Mladost. U Nišu je to bio Aleksandar Varjačić, a protiv Radnika još dvojica nekadašnjih fudbalera Radničkog. Mirić je do izražaja došao već na početku duela sa još jednim direktnim konkurentom u borbi za opstanak, jer je iskoristio centaršut Nemanje Tomića, potom i asistirao Vladimiru Silađiju.

NEMANJA TOMIĆ (Mladost Lučani) 7 – Možda sa kojim kilogramom viška, možda se teže kreće nego pre, ali i dalje u tim nogama ima snage. Makar za ovdašnji fudbal. Tako nije slučajno da je baš posle Tomićevog centaršuta lopta sletela na Mirićevu glavu za inicihjalnu prednost. I ostatak utakmice, dok ga Tomislav Sivić nije zamenio, odigrao je stabilno.

PETAR RATKOV (TSC) 7,5 – Na semaforu je bilo 1:1, Radnički je taman izveo napad kojim je nagovestio da može da preokreta, da bi na suprotnom kraju terena napadač Topolčana u duelu sa Milanom Mitrovićem iznudio penal. Iako ga nije iskoristio Đakovac (prvi jeste) bio je to pokazatelj koliko je mladi špic raspložen, što je kasnije dokazao poentiravši iz slobodnog udarca.



tagovi

TSC Bačka TopolaČukaričkiMladost Lučanifk voždovactim kolaTim kola Mozzart Bet SuperligeAndrija KatićMiloš CvetkovićDušan CvetinovićJosip ČalušićNemanja PetrovićIfet ĐakovacSambu SisokoĐorđe IvanovićMarko MirićNemanja TomićPetar Ratkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara