Najbolji tim 5. kola Mozzart Bet Superlige: Nišlije i Zmajevi „pojeli“ konkurenciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 10:52

Mesta i za dvojicu crno-belih i novog napadača Mladosti iz Lučana

Junaci kola su fudbaleri Voždovca. Uradili su ono što dve godine niko nije uspeo: pobedili su Crvenu zvezdu. Šampion Mozzart Bet Superlige je u 5. kolu pao na Krovu i ostao bez liderske pozicije.

Igrao je Voždovac hirurški precizno. Gotovo sve šanse koje su mu se ukazale, pretvorio je u golove i u jednom momentu imao u rukama neverovatnih 3:0. Mladići što ih zovu Zmajevi zaista su igrali u skladu sa tim nadimkom.

Izabrane vesti

Na kraju je Zvezda uspela da priđe na gol zaostatka, ali je Voždovac uspeo da se odbrani. Dok su Jočić i Matić dirigovali sredinom terena, Damjanović je komandovao odbranom, koja u poslednjih deset minuta, kada je maltene ceo tim bio u šesnaestercu i tik ispred njega, nije dopustila crveno-belima ni čestitu šansu.

A, najubedljiviju pobedu u 5. kolu šampionata ostvario je Radnički iz Niša. I to protiv imenjaka iz Kragujevca. Nije imao sreće tim sa Čaira u prethodnim kolima, igrao je daleko bolje nego što je to pokazivao bodovni saldo. I protiv Crvenih đavola kao da je eksplodirala lava nakupljena u vulkanu.

Nišlije su odigrale najbolju utakmicu u prethodnih godinu-dve, sve je sjajno funkcionisalo u timu, a ono što su gosti uspeli da urade, uspevao je da zaustavi sjajni Rosić na golu. Mesto u timu kolu zaradili su i defanzivci Jamkam i Frej, kojem je ovo prvi put da se našao u idealnom timu, ali i ofanzivci Petrov i Ilić, koji je poneo nagradu za Igrača kola.

Pored dva ovako razigrana tima, mesta u startnoj postavi su izborili i dvojica partizanovaca, desni bek Aranđel Stojković, koji je protiv Javora postigao gol vredan pobede i kreator igre crno-belih, asistent za taj presudni gol Bibars Natho.

Mladost iz Lučana je dobila novog golgetera, kakvog je čekala od odlaska Milana Bojovića prošle zime. Novajlija Dominjani Silue je bio dvostruki strelac protiv Vojvodine i pobedio konkurenciju za mesto u špicu Tima kola.

Idealni tim 5. kola Mozzart Bet Superlige čine: Dragan Rosić (Radnički Niš) 7 - Aranđel Stojković (Partizan) 7, Bazile Jamkam (Radnički Niš) 7,5, Filip Damjanović (Voždovac) 7, Filip Frej (Radnički Niš) 7,5 – Aleksa Matić (Voždovac) 8, Bibars Natho (Partizan) 7 - Vanja Ilić (Radnički Niš) 8, Bogdan Jočić (Voždovac) 8, Sava Petrov (Radnički Niš) 8 – Silue Dominjani (Mladost L.) 8.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK PartizanMladost Lučanifk voždovacRadnički NišDragan RosićBazil JamkamAranđel StojkovićFilip DamjanovićAleksa MatićBibars NathoBogdan JočićSava PetrovVanja IlićSilue Dognimani

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara