Start Kalidua Kulibalija (Reuters)
Start Kalidua Kulibalija (Reuters)

Najduže noge svetskog fudbala: Kao nekad Alesandro Nesta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.02.22. | 20:05

Teško ćete danas naći igrača sa boljim klizećim startom

Pokorio je Afriku, a onda se vratio i zaključao Napolijevu odbranu!

Kalidu Kulibali igra ove sezone u neverovatnoj formi ali za one koji ga prate duže vreme, ovo je samo demonstracija kvaliteta zbog kojeg ga godinama smatraju jednim od najboljih štopera sveta. Najplaćeniji je igrač Napolija i jedan od 10 najplaćenijih u Seriji A. Već godinama je želja najbogatijih evropskih klubova. Od Mančester Junajteda i Pari Sen Žermena do Bajerna i Čelsija. Ali Napolijev gazda Aurelio De Laurentis je odbijao i ponude od 100.000.000 evra.

Izabrane vesti

Senegalca smatraju kompletnim štoperom koji skoro da nema mane, ali jednim kvalitetoim ipak odskače od svih štopera današnjice. Klizeći start Kalidua Kulibalija je jedna od najlepših stvari koje se mogu videti u današnjem fudbalu. Duge noge, ekstremna brzina i neverovatan osećaj da čistim startom skloni loptu ispred nosa rivali su njegov zaštitnik znak.

Prošlog vikenda je u velikom derbiju protiv Intera digao Napolitance na noge sjajanim startom na Denzelu Damfrisu koji spada među najbrže igrače u ligi.

Večeras je još jednom demonstrirao čudesan talenat za uklizavanjem. U Barseloni je stigao jednog od najbržih fudbalera današnjice Adamu Traorea i pokupio mu loptu. Nema veze što je kasnije sviran ofsajd. Kullibali i Traore to nisu videli u tom trenutku…

Zbog perfektnih klizećih startova, mnogi ljubitelji fudbala u Italiji porede taj segment Kulibalijeve igre sa legendarnim Alesandrom Nestom, defanzivcem koji je verovatno imao najbolji klizeći start u istoriji fudbala…



tagovi

Kalidu Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara