Najduži ugovor u Real Madridu i osigurana veza kad završe Modrić i Kros

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.08.21. | 14:21

Fede Valverde dobio povišicu, izlazna klauzula postavljena na milijardu evra

Svi čekaju Kilijana Mpabea, Florentino Perez radi u tišini i udara temelj Real Madridu za narednih nekoliko godina. Posle potpisa Luke Modrića, Lukasa Vaskeza, Naća Fernadeza, Danija Karvahala, Tiba Kurtoe i Karima Benzeme, predsednik Kraljevskog kluba je u kancelariji ugostio i Federika Valverdea i sa Urugvajcem produžio saradnju.

Prethodna je važila do 2025. Nova je oročena do poslednjeg dana juna 2027. Tako je centralni vezista postao fudbalera sa najdužim ugovorom u aktuelnom sastavu španskog giganta. Zanimljivo, otkupna klauzula je sa 750.000.000 podignuta na okruglo 1.000.000.000 evra, koliko i Benzemina, što pokazuje koliko na stadionu „Santjago Bernabeu“ vrednuju Fedea.

Izabrane vesti

Toliko da su mu u jeku ekonomske krize povećali primanja. Ne zna se tačno koliko, međutim, ono što nije dobio, primera radi, doskorašnji kapiten Serhio Ramos, jeste centralni vezni. Kako god, činjenica da je Valerde osigurao ostanak među Los Blankosima je pokazatelj da Real ne planira da ga proda Bajernu, iako su se Bavarci raspitivali, već da na njemu gradi osnov kad istekne rok trajanja Toniju Krosu i Luki Modriću. Nemački i hrvatski vetaran polako ulaze u završne etape karijera, a kad se povuku njihovo mesto na sredini terena preuzeće reprezentativac Urugvaja.

Mada se Valverde već pozicionirao kao bitan igrač Reala. I izuzetno isplativa investicija, pošto su ga Madriđani pre pet godina platili Penjarolu 5.000.000 evra.



tagovi

Real MadridFederiko Valverde

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara