Đilardino u dresu reprezentacije (© AFP)
Đilardino u dresu reprezentacije (© AFP)

Najezda prvaka sveta u Seriju B: I Đilardino na klupi

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.12.22. | 14:29

Bivši napadač italijanske reprezentacije privremeno vodi Đenovu

Nekada prvaci sveta, sad u Drugoj ligi Italije. Prošlo je 16 godina otkako su Azuri poslednji put osvojili Zlatni globus, skoro svi fudbaleri aktuelni u Nemačkoj 2006. su okončali karijere – odoleva još samo Đanluiđi Bufon – a dobar deo njih se posvetio trenerskom pozivu i put gradi kroz Seriju B.

Poslednji je Alberto Đilardino, pošto je promovisan u šefa stručnog štaba Đenove. Dosadašnji trener mladog tima je zamenio Aleksandera Blesina, koga je uprava smenila posle razočaravajućih rezultata u dosadašnjem toku sezone, oličenih u petom mestu na tabeli, devet koraka iza lidera Frozinonea.

Izabrane vesti

U ovom trenutku Đilardino obavlja ulogu vršioca dužnosti, mada nije do kraja jasno hoće li čelnici tražiti drugo rešenje ili će bivšem centarforu ponuditi trajni ugovor. Ambicija se svakako ne menja, a vezana je za ekspresni povratak u Seriju A, odakle je Đenova letos ispala baš sa Blesinom.

Što se tiče te generacije koja je osvojila Mundijal u Nemačkoj, Danijele de Rosi vodi SPAL, Filipo Inzagi Ređinu, Fabio Groso Frozinone, a Fabio Kanavaro Benevento. Za Parmu i dalje, iako će u januaru proslaviti 45. rođendan, brani Đanluiđi Bufon.

Đilardino je u karijeri igrao za Pjaćencu, Veronu, Parmu, Milan, Fjorentinu, upravo Đenovu, Bolonju, Palermo, Empoli, Peskaru i Speciju, a dres Italije nosio je 57 puta i postigao 19 golova. Trenerskim poslovom bavio se i u nižerazrednim klubovima Recatu i Pro Verčeliju, kasnije i u Sijeni.


tagovi

ĐenovaSerija BAlberto Đilardino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara