Gvardiola (© Reuters)
Gvardiola (© Reuters)

Najgore poluvreme Sitija u Pepovoj eri: Nema šanse da dobijemo derbi ako budemo ovako igrali

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 02:03

Tek treći put otkako je stigao u Mančester Gvardiolin tim okončao bez bez udarca u okvir gola

Zamišljen je Pep Gvardiola. Razumljivo, posle bledunjave partije Mančester Sitija na Sent Mericu. Delovalo je da su Građani u veliko naletu posle dve uverljive partije protiv Čelsija, ali je u četvrtfinalu Liga kupa usledilo bolno prizemljenje.

Em eliminacija od Sautemptona, em igra u neskladu sa zamislima Katalonca, em gradski derbi na pragu. Dovoljno razloga da provereni strateg podigne obrve u znak zabrinutosti.

Izabrane vesti

Pobedio je bolji tim“, čestitao je Gvardiola Sautemptonu, koji se inače nalazi na dnu premijerligaške tabele. „Nismo igrali dobro, od početka ništa nije valjalo. Ima utakmica kad krenete loše, pa preokrenete rezultat, ali mi to nismo učinili. Kad nisi spreman za meč onda se dešava da kasniš za inč i ne postigneš gol. A kad si spreman, e onda stižeš da zatreseš mrežu“.

Ne upire trener Sitija prst krivice ni u koga posebno. Zamera kompletnom timu na lošem izdanju.

„Loše veče je za nas. Sautempton je zasluženo slavio. Morate da zaslužite pobedu, mi to nismo uspeli. Jednostavno, nismo bili spremni da igramo u polufinalu Liga kupa. Imam osećaj da nije do postave koji sam poslao na teren, već do izvedbe“.

Već u subotu, od 13.30. na programu je drugi derbi grada Mančestera u sezoni. Prvi je pripao Sitiju na Etihadu 6:3, sad se igra na Old Trafordu, a uz to je Junajted prodisao posle pauze.

Ako budemo igrali kao protiv Sautemptona nema šanse da dobijemo derbi“, konstatovao je Pep Gvardiola.

Kako je igrala njegova ekipa videlo se po rezultatu (0:2), ali i po ležernosti celog tima čim od prvog zvižduka.

Tih prvih 45 minuta su najgore izdanje Mančester Sitija pod komandom Gvardiole“, uverava nekadašnji reprezentativac Engleske, Džejmi Rednap.

Možda ima pravo, jer je pod komandom Pepa Siti osvojio Liga kup četiri puta, a za nevericu je podatak da se prvi put u njegovoj trenerskoj karijeri desilo da u kup takmičenju (bilo da je reč o Kupu kralja, DFB Kupu, FA kupu ili Liga kupu) ispadne u četvrtfinalu.

Razočarani smo. I rezultatom i izdanjem. Nismo želeli da se ovako završi. Hteli smo da odemo do kraja takmičenja, ali sa ovakvom igrom kao protiv Sautemptona nije bilo šanse. Nismo dali sve od sebe“, samokritičan je Ilkaj Gundogan.

Za Sitivijeve pristalice je razčaravajući podatak da se tek treći put desilo da Siti u trenerskoj eri Pepa Gvardiole okonča utakmicu bez udarca u okvir gol. Prethodna dva takva slučaja desila su se u Liga kupu 2016. kad je preko puta bio Mančester junajted i u Ligi šampiona 2018. kad je protivnik bio Liverpul.

Nikad nije zgodno za samopouzdanje izgubuiti utamkmicu koja prethodi derbiju. Pogotovo što je Junajted jači neko ikad poslednjih godina, igra sjajan fudbal i moraćemo da pružimo daleko bolju partiju u subotu“, nagovestio je reprezentativac Nemačke.

Inače, odmah po okončanju mečeva u sredu veče, žrebani su parovi polufinala Liga kupa. Sastaju se:

Notingem Forest – Mančester junajted i Sautempton – Njukasl.


tagovi

Pep GvardiolaIlkaj GundoganMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara