Printscreen
Printscreen

Najgori na terenu: Luka Jović nedostojan Milanovog dresa

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 12:21

Fudbalska Italija na nogama nakon Milanovog kraha protiv Udinezea i upire prstom u srpskog golgetera

Nešto je trulo u igri Milana. Klub koji je pre druge jesenje reprezentativne pauze gledao sa vrha Serije A, ne samo da je prestao da pobeđuje, već više ne može da nadigra ni timove poput Udinezea u grotlu svog San Sira. Stefano Pioli je izgubio kurs na kojem je Milanov brod plovio pre dve sezone osvojivši jednu od najneočekivanijih titula u novijoj istoriji Serije A, a koji mu je sezonu kasnije doneo plasman u Ligu šampiona.

Pada Stefano Pioli na ispitima iz utakmice u utakmicu, gubi poverenje svlačionice na najvećem italijanskom stadionu, ali kao trener od kojeg sve polazi nije prvi na udaru kritika... Iako je Milan u 2023. godini od 45 odigranih mečeva dobio preskromnih 19. A to je statistika sa kojom gotovo nijedan trener koji se bori za titulu, ne bi preživeo.

Izabrane vesti

18.00: (1,52) Roma (3,90) Leče (7,25)

Ipak i Piolijevu nesnađenost oličenu u nedavnim porazima od Pari Sen Žermen (0:3), Juventusa (0:1), ispuštenim golovima protiv Napolija na jugu Italije (2:2), te krahu protiv Udinezea, tima koji do sinoć nije imao pobedu u Seriji A, zasenio je Luka Jović.

Sreća je pogledala Luku Jovića u smiraj prelaznog roka da se Rosonerima izjalovi transfer Medija Taremija, te da menadžer mu Fali Ramadani iskoristi sjajne veze sa Milanom i ponudi mu "poslednju šansu" za fudbal na najvišem nivou. Ali 25-godišnjak iz Batara poljubac fortune i činjenicu da je rođen pod srećnom zvzedom ne koristi i govorom tela na terenu pokazuje da je i ne poštuje.

Bilans od dolaska u Milan mu je sledeći - šest nastupa, dva kao član startne postave i za sada nijedan meč u kojem nije bio predmet izmene, bilo ulazne ili izlazne. Golova ni na vidiku, asistencija takođe nema, a pride je ga nema na poslednja dva spiska reprezentacije.

Sudar sa Đenovom pre mesec dana predstavljao je idealnu šansu da zablista, da skine paučinu sa oroza, da probudi raskošan napadački potencijal koji uglavnom spava još od one nezaboravne sezone u Ajntrahtu koja ga je prodala u Real Madrid. Ni pola sata protiv Juventusa nije pretočio ni u šta konkretno, mada se ne može kriviti za poraz Milana koji je veći deo meča igrao sa desetoricom i na kraju primio gol iz odbitka. Uz napomenu, da je čitav tim Milana zakazao protiv Udinezea, da bez Tea Ernandeza nije bilo prepoznatljive britkosti, da Rafael Leao kao neko ko bi trebalo da bude lider, nije presekao odbranu Zebreta i napravio prevagu, Luka Jović je ipak u blato bacio Piolijevo poverenje i veru da može da odigra u tandemu sa Olivijeom Žiruom. Bilo je to 45 minuta ničega od srpskog špica zbog kojih se od jutros čitava fudbalska Italija digla na noge.

Izgleda da su ukori Gazzette dello Sport i njenih novinara posle meča sa Juventusom, ocena pet i konstatacije da ako bude nastavio u tom ritmu, neće biti ni od kakve koristi Milanu, bili samo šlagvort za ton kojim su italijanski mediji izveštavali nakon sinoćnih 45 minuta protiv Udinezea. Nije odigrao više, jer nije zaslužio. Uvideo je to i Pioli i izvukao Jovića iz igre već na poluvremenu, a apeninska štampa krenula da rešeta!

Gazzetta je na skali od 5-10 ocenila Jovića sa četvorkom i prišila mu epitet najgoreg na terenu, pa ga okarakterisala nedostojnim Milanovog dresa! Korijere mu je takođe nadenuo četvorku, a Tuttosport 4,5, ali je torinski list bio najoštriji.

"Želeli bismo da kažem štogod pozitivno o partiji Srbina, ali ocene sve govore. Katastrofa. Mučio se da uopšte ostane na nogama", stoji u ocenama Tuttosporta.

Lebdeo je nakon sudara sa Juventusom Jović negde između Piolijevih pozitivnih komentara da je dobro držao loptu i da se njegovo stanje popravlja i kritikama naoružane Gazzette. Ali i Pioli je sinoć uvideo da ispomoć za Olivijea Žirua nije dovedena da gradi igru, već da postiže golove. A pitanje je kada će se nekadašnjem fudbaleru Real Madrida ponovo ukazati prilika da postigne gol na koji čeka više od pet meseci.


tagovi

Luka Jovićac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara