Ibrahimović (© AFP)
Ibrahimović (© AFP)

Najgori scenario i udarac šampionskim snovima Milana: Ibra mesec dana bez fudbala

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 13:48

Prvom strelcu Serije A stradao butni mišić

Deo užitka koji je Zlatan Ibrahimović upriličio navijačima Milana, potpisavši sa dva gola pobedu protiv Napolija (3:1), pokvarila je prinudna izmena u 79. minutu usled povrede Šveđanina, a za njom i vest posle prvih lekarskih pregleda - iskusnom napadaču predstoji tri do četiri nedelje pauze.

Plesom na stadionu San Paolo golgeter Milana potvrdio je da godine za njega predstavljaju samo brojku i da trenutno u dresu Rosonera proživljava drugu mladost. Kiseo izraz lica dok se vraćao pred svoj gol kako bi odbranio korner, nagovestio je probleme koje je potvrdila izmena već prilikom prvog narednog prekida.

Izabrane vesti

Korpulentni golgeter mesto na terenu ustupio je Lorencu Kolombu i ostatak susreta proveo je na klupi, sa ledom na butini. Slika iz Napulja nije obećavala, a crne slutnje potvrdio je prvi lekarski pregled na kojem je konstatovano da je Ibrahimović povredio butni mišić i da mu predstoje tri ili četiri sedmice pauze.

Ukoliko oporavak bude tekao po procenama, napadač Milana će se u trenažni proces vratiti sredinom decembra, što znači da će osim predstojećeg gostovanja Lilu u okviru Lige Evrope (četvrtak, 18.55), izvesno biti van stroja i za utakmice protiv Fjorentine, Seltika i Sampdorije. U međuvremenu, Šveđanin će imati još jedan kontrolni pregled koji je zakazan za 3. decembar.

Ibrahimoviću će ovo biti druga pauza u aktuelnoj sezoni pošto Stefano Pioli na njega nije mogao da računa od 24. septembra do 9. oktobra zbog virusa korona. Dvonedeljna pauza nije se negativno odrazila na Šveđanina koji je već u gradskom derbiju protiv Intera nastavio gde je stao. Zlatan je sa dva gola predvodio saigrače do slavlja u Derbiju dela Madonina, sa sjajnim igrama nastavio je kako u Seriji A, tako i u Ligi Evrope te je od povratka na teren upisao osam utakmica i isto toliko golova.

Izostanak Ibrahimovića nije jedina muka za stručni štab Milana s obzirom na to da je nedeljni duel sa Napolijem zbog povrede ranije završio i Aleksis Salemakers, ni Belgijanac neće biti u konkurenciji za utakmicu sa Lilom.



tagovi

ac milanZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara