Arno Dandžuma (©SpursOfficial)
Arno Dandžuma (©SpursOfficial)

Najluđa priča prelaznog roka: Uradio lekarske preglede u Evertonu, podigao dres, slikao se i potpisao za - Totenhem

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 16:55

Anro Dandžuma do kraja sezone u londonskom klubu

Bio je u jednom trenutku viđen kao veliko pojačanje Evertona, nedostajalo je navodno još samo zvanično saopštenje, ali se Arno Dandžuma u poslednjem trenutku predomislio i izabrao Totenhem čime se londonski tim danas pohvalio na društvenim mrežama.

Dandžuma u Totenhem stiže iz Viljareala na pozajmicu do kraja sezone da zaoštri konkurenciju među napadačima. Pomalo čudna odluka holandskog napadača imajući u vidu da ga u severnom Londonu čekaju Hari Kejn, Heung min Son, Dejan Kuluševski i Rišarlison, dok bi u Evertonu bio jedan od glavnih aduta u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Ipak, Totenhem je, za razliku od Evertona, uspeo da ubaci i opciju otkupa na kraju sezone. I to je ono što je nateralo Dandžumu da se predomisli, jer napadač Viljareala je bio naoštren da pomogne klubu iz Liverpula da ostane u eliti, štaviše, za Skaj Sports je izjavio kako će “učiniti apsolutno sve što može kako bi ostavio Everton u ligi”. Engleski mediji tvrde da je čak i obavio lekarske preglede, fotografisao se u dresu Karamela, navodno potpisao i ugovor sa njima.

Međutim, onda je Everton otpustio Frenka Lamparda i Dandžuma je odlučio da odloži slanje papira potrebnih za registraciju Fudbalskom savezu Engleske. U međuvremenu se javio Totenhem, 25-godišnji Holanđanin se predomislio i brže-bolje krenuo put Londona.

Dandžuma je prošle sezone bio najbolji strelac Viljareala u Primeri (deset golova) i Ligi šampiona (šest golova), čak se i Liverpul navodno tada zainteresovao za njega, ali je u aktuelnoj izgubio mesto startera od Nikolasa Džeksona, a kako ni dolaskom Kikea Setijena na klupu nije uspeo da promeni status, uprava mu je pre nekoliko dana dozvolila da doputuje u London na razgovor sa zainteresovanim klubovima.

Ponuda je bilo na pretek, pored Evertona konktaktirali su ga Vest Hem, Notingem Forest, Sautempton, Ajaks, brojni italijanski, španski i francuski klubovi, kao i njegovi bivši timovi PSV i Bornmut, ali je na kraju pobedio Totenhem, tim koji se poslednji uključio u trku.


tagovi

Arno DandžumaZimski prelazni rok 2023EvertonTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara