Filip Stevanović u Subotici, © Star sport
Filip Stevanović u Subotici, © Star sport

Najmlađi je najrealniji: Nema izgovora, moji golovi se brišu, jer ekipa nije pobedila

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.06.20. | 10:07

Filip Stevanović samokritičan posle poraza Partizana u Subotici

Najbolji na terenu i najobjektivniji van njega. Vukao je Filip Stevanović Parni valjak u subotu, menjao mu brzine, terao da bude ispred Spartaka, ali kao što jedna lasta ne čini proleće tako ni jedan fudbaler, koliko god dobar bio, ne može sam da pobedi rivala. Iako je postigao dva gola, mladi vezista je pokunjen napustio Suboticu usled saznanja da je Partizan napravio lošu rezultatsku uvertiru (2:3) za jedan od najvažnijih mečeva u završnici sezone, polufinalni okršaj sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije.

Za razliku od pojedinih saigrača, koji kao da se kriju posle loših rezultata, Stevanović je javno ukazao na probleme. Bez frazeološih izjava, direktno, u „meso“, saopštio je da timska izvedba u 28. superligaškom kolu nije valjala. Što dobija na vrednosti ako se zna da je u pitanju momak od samo 17 godina.

Izabrane vesti

Nema izgovora za drugo poluvreme“, sleže ramenima najmlađi akter u timu Sava Miloševića, svestan da su crno-beli protiv rivala koga su dvaput razmontirali (po 4:0) apsolutno podbacili u nastavku trećeg ovosezonskog obračuna. „Ne znam šta bih rekao, šta se tačno desilo... Imali smo prednost, mogli sve da rešimo, ali tek ćemo sve analizirati da bismo videli šta je uzrok. Želja je postojala“.

Stevanović je do subote postigao šest golova za Partizan, uz napomenu da je svaki put bio precizan u Humskoj. Napokon je proradio i na gostovanju, ispalivši dva precizna hica, međutim, iako je naročito prvi bio efektan neće im se specijalno obradovati. Izostala je pobeda, uprkos njegovoj individualnom blesku.

Sve se briše, ekipa nije pobedila. Vežbao sam slobodne udarce i šuteve sa distance, isplatilo se. Kod drugog gola dobio sam fantastičnu loptu od Sadika. Ostao je, ipak, gorak ukus“, priznaje Filip, koji je u drugom poluvremenu možda mogao još jednom da opali sa distance, ali je izvođenje prekida ustupio Rajku Brežančiću. „Malo me je stigao umor, prepustio sam izvođenje iskusnijem od sebe. Mi smo tim, trebalo bi da se pomažemo“.

Stevanović i Nemanja Nikolić, © Star sportStevanović i Nemanja Nikolić, © Star sport

Videlo se po govoru tela, a nedvosmisleno je posle meča potvrdio Savo Milošević da su crno-beli bili odustni u Subotici, da su glavom već bili na susretu sa Crvenom zvezdom. S te strane posmatrano, možda ih poraz od Spartaka (2:3) razbudi, prodrma, deluje kao šok terapija.

Utakmica je prošla i više nema osvrtanja. Naravno da ćemo izvući pouke, dobro analizirati svaki segment, ali verujte mi da znam kako ovi momci treniraju, koliko su motivisani i siguran sam da će dati maksimum. Pozivam naše navijače da napune stadion, podrže nas i pokrenu Parni valjak do pobede“.

Eventualnim slavljem nad večitim rivalom Partizan bi stigao na korak do spasa sezone, želi da odbrani pehar, peti put uzastopno osvoji trofej u masovnijem takmičenju, čime bi izjednačio rekord splitskog Hajduka iz prve polovine 70-ih godina prošlog veka kad je reč o fudbalu na teritoriji nekadašnje i sadašnje države.

U suprotnom...

Nema pritiska. Imamo cilj, naše je da uđemo maksimalno kao u svaku utakmicu i ako budemo imali takav pristup svih 90 minuta, siguran sam da ćemo pobediti. Naravno, derbi je uvek derbi, ali naša prednost je naša kuća, naš Hram fudbala i naši navijači. Uzdamo se u njihovu snagu kao 12. igrača“, veruje Filip Stevanović u pozitivan rasplet sezone.



tagovi

Filip StevanovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara