Markus Tiram i Alasan Plea (©AFP)
Markus Tiram i Alasan Plea (©AFP)

Najtražniji tandem Evrope: Real, Juve, Barsa, Siti, Junajted… Svi hoće Borusijine revolveraše

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 10:25

Alasan Plea i Markus Tiram na ceni

Protiv Intera su ispustili pobedu u poslednjim minutima utakmice. Protiv Reala su ispustili dva gola prednosti. Onda su Šahtjoru usred Donjecka strpali šest komada i iznenadili celu Evropu. Pa ih sada cela Evropa juri. Napadači Borusije Alasan Plea i Markus Tiram su trenutno najtraženiji tandem na Starom kontinentu.

Uspeh ima cenu, pa u Menhengladbahu već smišljaju plan za dan kad će morati da se pomire sa odlascima najopasnijih igrača. Engleski mediji već mesecima pišu da Mančester junajted i Lester žele da Pleu dovedu u Premijer ligu. Hteli su ih i ovog leta, ali Maks Eberl nije dao zeleno svetlo za prodaju dvojice fudbalera. Međutim, posle minusa zbog korona virusa i praznih tribina neće moći Ždrepci večito da odolevaju. Već na leto, bar jedan će morati da ide.

Izabrane vesti

Tiram je odavno na vezi sa Milanom koji redovno posluje sa menadžerom mladog fudbalera, kontroverznim Minom Rajolom. Pride, čuveni otac Lilijan Tiram još iz igračkih dana održava odnose sa Juventusom i Barselonom. U glavne kandidate za Tiramov potpis nemački mediji svrstavaju i Mančester Siti, dok i Real traži naslednika Karima Benzeme, pošto Luka Jović zasad nije dokazao da taj teret može sam da nosi.

Pitanje je samo koliko će obojica koštati. Nemački mediji vole da citiraju specijalizovani portal Transfermarkt.de, koji Tirama ceni na 32.000.000 evra, Pleu na 30.000.000. Međutim, te sume često ne odgovaraju realnosti. Pre korona krize transferi su išli daleko iznad tih projekcija. Sad je situacija malo nejasnija, ali je sasvim sigurno da Tiram ne bi mogao da ode za toliko sitan novac. Bild piše da bi verovatno bio duplo skuplji od Alasana, a kako je Borusija njega dovela iz Nice za 23.000.000 evra – i sigurno će želeti i neku zaradu – dolazimo do toga da bi Plea zaista koštao minimum oko 30.000.000. Što bi dalje značilo da bi Tiram mogao da ide za najmanje 50.000.000 evra, s tim da bi Menš tražio i više.

Dobra stvar za Borusiju je što obojici ugovori ističu 2023. što joj daje prostor za tvrde pregovore. A igre dvojice bisera joj daju argument da traži mnogo novca. Tiram ove sezone – tri gola i pet asistencija na 10 utakmica. Plea – osam mečeva, četiri gola, računajući tu i het-trik u Donjecku, još četiri asistencije.

Deluje da vrede.


tagovi

Alasan PleaMarkus Tiram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara