Gol Levandovskog (© Reuters)
Gol Levandovskog (© Reuters)

Najvažniji penal u karijeri Roberta Levandovskog: Poljaci izbacili Ibru, Forsberg se ispromašivao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 22:46

Švedska bez Mundijala

Izveo je Robert Levandovski 77 penala u karijeri, što na klupskom, što na reprezentativnom nivou. Nijedan većeg uloga nego početkom drugog poluvremena duela sa Švedskom. Kao što mu noga nije zadrhtala dok ih je pucao na bundesligaškim ili terenima Lige šampiona, tako nije ni u susretu vrednom plasmana na Prvenstvo sveta. Njegovim preciznim hicem početkom drugog poluvremena Poljska je načela Švedsku i preko Skandinavaca vizirala ulaznicu za Mundijal – 2:0.

Selekcija Časlava Mihnevica je zahvaljujući asu Bajerna najpre došla u poziciju da se bori za mesto u Kataru (osam golova u grupnoj fazi, u grupi sa Englezima), a zbog njega je prošla usko grlo i u zahtevnom obračunu sa Švedima osigurala plasman. Mada, Leva komotno može da zahvali timskim kolegama što je izrastao u junaka. Najpre Vojčehu Ščensnom, sposobnom da u prvom delu ukroti udarac Emila Forsberga (fudbaleru Lajpciga odbranio udarac i u drugom) i osujeti najbolje šansu gostiju, potom Gžegožu Krihovjaku, čim je vezista AEK-a je kročio na teren iznudio je faul Jaspera Kalstroma za najstrožu kaznu.

Izabrane vesti

Pripremljen teren Levandovskom. Sve dotad maltene nije imao šansu kapiten Poljske, da bi u obračunu „jedan na jedan“ sa Robinom Olsenom siguran kao da je preko puta, recimo, golman Arminije iz Bilefelda, u običnom subotnjem meču bundesligaškog programa. Njegov 75. gol za državni tim. Verovatno jedan od najdražih.

Slavlje Poljaka u Horzovu osigurao je Pjotr Zjelinski. I to zahvaljujući velikom propustu štopera Danijelsona. Vezista Napolija je izbio pred Olsena i lako ga matirao, pa će imati Poljska šansu da popravi rezultat iz Rusije, kad nije prošla grupu.

Švedska je pretila najčešće preko Forsberga, Dejana Kuluševskog, Matijasa Svanberga, tek pred kraj je šansu dobio i veteran Zlatan Ibrahimović, ali vremena za povratak nije bilo. Od dvojice vrhunskih golgetera na Mundijalu ćemo gledati Levu. A Ibra njega.


tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija Poljskefudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija ŠvedskeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara