(©Starsport)
(©Starsport)

Najveća mađarska muka: Kako bez čoveka koji zna samo za pobede protiv Srbije?

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 14:38

Komandant odbrane Vili Orban je povređen

(Od specijalnog izveštača iz Budimpešte)

Igraće Srbija u Budimpešti bez jednog od ključnih igrača, Dušana Vlahovića, ali Mađari imaju još veću glavobolju: izostaće kapiten odbrane i čovek koji zna samo za pobede protiv Orlova – Vili Orban.

Izabrane vesti

Štoper Red Bul Lajpciga se povredio u septembru i to tri dana nakon utakmice u Beogradu u kojoj je čak postigao gol za pobedu Mađarske (2:1). Stradalo je koleno Orbanu na prijateljskom meču sa Češkom i od tada ga nije bilo na terenu.

Kuriozitet je da je Orban igrao protiv Srbije u Beogradu i u Ligi nacija 2020. godine, kada je takođe Mađarska pobedila (1:0). A, nije ga bilo u timu na meču u Budimpešti u istom takmičenju kada se završilo 1:1 ili u prijateljskom odmeravanju snaga kada su Piksijevi Orlovi slavili sa 1:0. Dakle, kada se crta podvuče, slučajnost ili ne, naše komšije sa Vilijem u timu znaju samo za pobede nad Srbijom, a bez njega – ne znaju za pobedu. Ne bi bilo loše da se takav trend nastavi u subotu veče.

Orban je jedan od ključnih igrača reprezentacije Mađarske, dirigent zadnje linije, čijim se izostankom mediji u našem komšiluku bave danima, kroz pitanje: Ko umesto Vilija?

Selektor Marko Rosi priznao je da nikom nije svejedno što komandanta odbrane neće biti u timu.

Velika je razlika kada je Vili u timu i kada nije. Iako nam se to desilo već pet puta. I to smo dobili četiri utakmice, a izgubili jednu. Baš od Srbije. Ali, nismo pesimisti, koliko god da smo svesni šta bi nam Orban sada značio. Iskoristićemo dane do utakmice da pronađemo najbolje rešenje ko će da igra umesto njega, ko bi bio prava opcija za sve nas”, rekao je selektor Rosi.

I momak rođen u Srbiji, u Vrbasu, koji igra za Mađarsku, Miloš Kerkez, pomenuo je izostanak Orbana.

“Vili je veoma bitan igrač za nas. On je sjajan fudbaler, pravi je vojnik na terenu, uvek priča sa nama, motiviše nas. Njegovo odsustvo je minus, ali verujem da će, ko god zaigra umesto njega, pomoći da dobijemo Srbiju i da u naredne dve utakmice osvojimo svih šest bodova”, poručio je Kerkez.

Mađarska, baš kao Srbija, igra u formaciji sa trojicom štopera. U Beogradu je desno igrao Atila Salai, a levo Adam Lang, dok je Orban bio u sredini. Ista trojka igrala je i koji dan kasnije protiv Češke, a kada se Orban povredio zamenio ga je Atila Fiola iz Fehervara, koji je sa 54 utakmice najiskusniji centralni defanzivac mađarske reprezentacije i najrealnija je opcija da on bude starter proti Srbije.

Ostale tri opcije su daleko mlađe: Botond Balog iz Parme je odigrao samo jednu utakmicu za reprezentaciju, dok su preostala dvojica štopera, Atila Moči i Gabor Salai – debitanti.


tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024Fudbalska reprezentacija Mađarskefudbalska reprezentacija SrbijeVili Orban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara