Kokorin (twitter.com/fcsm_official)
Kokorin (twitter.com/fcsm_official)

Najveća transfer priča ruskog fudbala: Tri sastanka sa Nikolićem, bonus od 4.000.000 evra, a onda su neki ljudi procenili da Kokorin ne može u Lokomotivu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.08.20. | 12:48

Ražalovani ruski reprezentativac potpisao za Spartak, za tri sezone će inkasirati 9.000.000 evra

Završi se i ta saga: Aleksandar Kokorin je novi napadač Spartaka. Reprezentativac Rusije potpisao je ugovor sa Moskovljanima na tri godine, uz opciju produžetka na 12 meseci i predstavljaće najveće pojačanje Domenika Tedeska u naporima da se posle sezone za zaborav krene u napad na vrh tabele.

Ražalovani reprezentativac Rusije je postao izuzetno tražen na tržištu otkako se saznalo da Zenit na njega ne računa posle skandala kad je u hiliganskom obračunu u centru Moskve pretukao dve osobe, zbog čega je i robijao. Kad je izašao iz zatvora, klub iz Sankt Peterburga poslao ga je na pozajmicu u Soči, jasno mu stavljajući do znanja da ga više ne želi, ali je bilo i te kako interesenata, pošto je ovog leta Saši isticao ugovor i bio je slobodan agent.

Izabrane vesti

Soči nije mogao da prati finansijske zahteve Kokorina, iako je bio voljan da ga zadrži po isteku pozajmice. U igri su bili daleko ozbiljniji i platežno moćniji klubovi, poput Spartaka, Lokomotive i Rubina. Leonid Slucki mu je nudio dobre uslove – doduše, ne navodi se koje – ali se Kokorinu nije živelo u Kazanju. Kako je Sankt Peterburg otpao, u kombinaciji su ostalo samo velikaši iz glavnog grada Rusije. Pominjalo se i da bi ga Andre Vilas Boas rado video u Marselju, međutim, pritisnuti finansijskim nevoljama na Velodromu nisu mogli da isprate zahteve 29-godišnjeg špica.

Navodno, kao uslov novim poslodavcima postavio je ugovor na namanje tri godine i minimuim 10.000.000 evra zbirne zarade u tom periodu. Primera radi, Soči mu je nudio svega 1.500.000 evra po sezoni. Lokomotiva, pak, znatno više. Navodno, 4.000.000 evra samo u vidu bonusa za potpis, ali posao nije prošao filter čuvenog Komiteta za ttransfere, koji daje poslednju reč da li neko i pod kojim uslovima dolazi na RŽD arenu, čime je Marko Nikolić ostao bez projektovanog pojačanja za bitnu ulogu u Ligi šampiona i napad na titulu.

Deluje da je zbog toga razočaran.

„Tačno je da smo hteli Kokorina. Znam ga kao igrača, baš mi se dopada. Bilo nam je bitno da dovedemo igrača Sašinih kvaliteta, ali ta priča je završena, jer nismo mogli da nađemo način kako da potpišemo ugovor. Dva ili tri puta sam razgovarao sa Kokorinom, raspitivao se i on o Lokomotivi, bio otvoren za saradnju. Dogovor nije propao zbog sportskih razloga. Dva meseca sam u Rusiji i još nisam shvatio ko šta radi, iz kog razloga. Pre razgovora sa Sašom niko mi nije rekao da je dogovor nemoguć. Ne bih više o tome da pričam, osim da Kokorinu poželim uspešan nastavak karijere“, rekao je za Čempionat Marko Nikolić, koga uprava kluba, očigledno, u ovom slučaju nije ispoštovala.

Ruski mediji pišu da se posle propalih pregovora sa Lokosima Aleksandar Kokorin okreno jedinoj preostaloj realnoj opciji. Želeo je u Mosvku, a kako CSKA ima plan da razigrava mladog Fedora Čalova i ne kupuje novog špica, Spartak se nametnuo kao logičan izbor. Doduše, za pozamašnu sumu od 3.000.000 evra godišnje plate. Što je približno zahtevima samog igrača. Tražio je 10.000.000 do 2023, ovako će sigurno uzeti 9.000.000, možda i koji milion više ako saradnju produži. Na dodatni novac može da računa ako golovima i asistencijama aktivira bonuse.

Samo je pitanje da li je izabrao odgovarajuću sredinu, jer je Spartak već dve sezone daleko od vrha ruskog fudbala.


tagovi

Lokomotiva MoskvaSpartak MoskvaMarko NikolićAleksandar Kokorin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara