Marko Nikolić ©Reuters
Marko Nikolić ©Reuters

Najveća utakmica u karijeri Marka Nikolića

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.10.20. | 14:33

Srpski strateg sa svojom Lokomotivom protiv najboljeg kluba u Evropi

Vodio je Marko Nikolić Partizan protiv Totenhema i Videoton protiv Čelsija u Ligi Evrope, ali ga večeras u Moskvi (18.55) očekuje najveća utakmica u trenerskoj karijeri. Srpski strateg će svoju Lokomotivu na travnatu podlogu RŽD Arene izvesti pred aktuelnog prvaka Evrope, minshenski Bajern, kojem će pokušati da pronađe slabu tačku u okršaju drugog kola Lige šampiona.

Lokomotiva i Nikolić imaju mnogo razloga da respektuju moćnog protivnika, ali nemaju baš nijedan razlog da u ovaj meč uđu pod opterećenjem. Osvajanjem boda u Salcburgu došli su do prilično spokojne situacije, jer im od ishoda ove utakmice ništa neće zavisiti po pitanju plasmana na drugo ili treće mesto u grupi A. Može se reći da je Lokomotiva dobila idealan raspored, s obzirom da će na megdan ekipi Hansija Flika izaći u večeras, pa tek u šestom kolu, dok će u međuvremenu imati priliku da u direktnim obračunima sa Atletikom (dva puta) i Salcburgom odlučuje o svojoj sudbini.

Izabrane vesti

Nikolić se letos svesno uhvatio "vrućeg krompira" u glavnom gradu Rusije. Odmah je naišao na neprijatan doček tamošnje javnosti, ali je krajem septembra ušao u seriju pobeda i skinuo deo pritiska sa svojih leđa. Rezultat u Salcburgom se takođe može smatrati dobrim, ali je za vikend usledio veliki kiks. Lokomotiva je na svom terenu poražena od Rotora, pa je izgubila korak za vodećim Spartakom koji sada ima šest bodova više.

Ipak, temperamentni srpski strateg ne dozvoljava da ga poremeti pritisak na klupi moskovskog tima, već je svu svoju koncetraciju usmeri ka večerašnjem meču.

"Moram da razmišljam da idemo na pobedu. Znam sa čime se susrećemo. Ali ja uvek želim da pobedim. Sada ne mogu da kažem da bi remi bio dobar rezultat. A možda bi mogao da bude. Bajern je jako opasan u tranziciji, ali i u standardnim fudbalskim elementima. Imaju mnogo brzih i kvalitetnih igrača. Mnogo napadaju preko krila. A tu je i Levandovski - najbolji strelac Evrope. Imaju mnogo kvaliteta. Ali i mi imamo neke naše prednosti koje ćemo pokušati da iskoristimo", poručio je Nikolić.

Kod Bajerna nikada nema kalkulisanja. Šampion Evrope je sezonu u Ligi šampiona otvorio ubedljovom pobedom nad Atletiko Madridom, pa sa nova tri boda želi da otvori vrata nokaut faze. Realno, Flikov tim neće spuštati nogu sa gasa dokle god ne i teoretski ne obezbedi prvo mesto u ovoj grupi.

Povratak Leroja Sanea i Serža Gnabrija u tim dodatno je proširio napadačke opcije Hansija Flika, pa će odbrani Marka Nikolića biti ekstremno teško da se odbrani na svom terenu od bavarske mašinerije. Ipak, Nemci sa velikim respektom dočekuju okršaj sa večerašnjim protivnikom.

"Oni su jedan od najformiranijih timova u ruskom prvenstvu. Primili su najmanje golova i imaju nekoliko vrlo dobrih napadačkih igrača kao što su Smolov i Eder. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani", rekao je Flik.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara