(©FK Vardar)
(©FK Vardar)

Najveći gradski derbi: Ko je vladar Skoplja?

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 08:56

Drugo kolo Prve makedonske fudbalske lige (PMFL) danas (17.00) donosi prvi obračun najtrofejnijeg kluba Vardara i šampiona iz 2022. godine Škupija u meču koji se igra bez gostujućih navijača

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Da su ova dva kluba igrala na Areni Todor Proeski, bilo bi šanse za spektakl, ali ovako nešto nije moguće jer Vardar svoje domaće utakmice igra na manjem objektu “Boris Trajkovski”, koji ima samo jednu tribinu (razlog za ovo je renoviranje terena najvećeg makedonskog stadiona).

Izabrane vesti

Situacija u dva kluba je totalno drugačija – Škupi želi titulu, a Vardar opstanak u elitnom društvu. Najtrofejniji makedonski klub i dalje ima finansijskih problema, a pošto je bez vlasnika, u životu ga održavaju navijači, popularni Komiti, koji su od ove sezone većinski vlasnik kluba.

Ni u Škupi ne cvetaju ruže, jer su neposredno pred derbi klub napustila dvojica stranaca koji su važili za nosioca igre. Posle prvog kola nove klubove imaju Renaldo Cefas koji je potpisao sa Ankaragudžuom iz Turske, kao i Valid Hamidi koji je otišao u Balkani. Bosanskohercegovački napadač Armin Hodžić, bivši član hrvatskog Dinama iz Zagreba, je novajlija, ali će, prema najavama, preskočiti ovo kolo zbog administrativnih razloga.

17.00: (3,90) Vardar (3,35) Škupi (1,90)

Dobra vest za Vardar je da će od ovog kola moći da računa na strane igrače. U timu Bobana Grnčarova biće prvi Andorac u makedonskom fudbalu, defanzivac Albert Alavedra, kao i ofanzivce Pedrinjo i Mateus Lemos koji su kompletirali dokumentaciju, zbog koje su preskočili prvo kolo protiv Brera Strumice u kojem su crveno-crni izgubili minimalno (0:1). U prvom kolu Prve lige i Škupi je bio poražen od Rabotničkog (1:3), pa oba tima traže prve bodove ove sezone.

U ostalim mečevima u makedonskom fudbalu, Brera Strumica igra kod kuće protiv debitanta Voska Sporta, Gostivar dočekuje Tikveš, Makedonija Đorče Petrov dočekuje Bregalnicu iz Štipa, dok će u duelu nekadašnjeg šampiona Sileks igrati protiv Rabotničkog. Utakmica između Škendije i Struge pomerena je zbog evropskih obaveza šampiona Makedonije.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

MAKEDONIJA – 2. KOLO

Nedelja

17.00: (1,65) AP Brera (3,50) Voska (5,30)

17.00: (3,80) Gostivar (3,25) Tikveš (1,95)

17.00: (2,15) Makedonija Đorče Petrov (3,25) Bregalnica (3,25)

17.00: (2,25) Sileks (3,40) Rabotnički (2,90)

17.00: (3,90) Vardar (3,35) Škupi (1,90)

Odloženo:

Škendija - Struga

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1MakedonijaVardarŠkupi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara