Stiven Džerard Gaote (©YouTube/Levski Report)
Stiven Džerard Gaote (©YouTube/Levski Report)

Najveći talenat bugarskog fudbala Stiven Džerard prelazi u Ren

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 11:27

Šesnaestogodišnjak interesantnog imena odlučio da napusti Levski

Najtalentovaniji bugarski fudbaler prelazi u francuski Ren na kraju sezone, preneo je lokalni ouest-france.fr. Stiven Džerard Gaote (16) odbio je da potpiše profesionalni ugovor sa Levskim i dogovorio je saradnju sa timom iz Bretanje.

Bugarski fudbal u prethodnoj deceniji obeležio je uspon Ludogoreca i slom Levskog, a tamošnji velikan definitvno nije na putu ozdravljenja budući da je talentovani tinejdžer rešio da ga napusti.

Izabrane vesti

Krilni fudbaler je rano stigao do prvog tima Levskog, čak je išao i na zimski trening kamp u Tursku, i očekivalo se da će do kraja aktuelne kampanje debitovati za tim sa Gerene. Na kraju, međutim, od toga neće biti ništa. Stiven do kraja sezone neće igrati ni za jedan tim u hijerarhiji Levskog.

"Još u novembru smo razgovarali sa Stivenovom majkom i njegovim menadžerom, Francuzom, o tome šta ga čeka u Levskom. Rekli smo mu da ćemo da ga vodimo na pripreme i posle toga da mu ponudimo profesionalni ugovor. Vratili smo se početkom februara. Čekali smo dovoljno dugo, ali su oni počeli da lutaju i na kraju su rekli da neće potpisati ugovor. Oni su slobodni da rade šta hoće. Levski nema šta da zameri takvim tinejdžerima koji ne žele da ostanu u klubu. Bili smo dovoljno strpljivi i pravili smo mnogo kompromisa puštajući ga na probe u inostrane timove. Pošto ne žele da ostanu u Levskom, nema šta da se priča. Možda ima povratka, ako oni naprave korak, mi smo predložili naše uslove", rekao je tokom sedmice izvršni direktor Levskog Danijel Borimirov za Sportal.bg.

Tamnoputi Stiven Džerard rođen je u Sofiji, od oca iz Obale Slonovače i majke Bugarke, i od 2013. je član Levskog. Proteklog maja je sa celih 15 godina prekomandovan da trenira sa prvim timom Plavih, da bi debi za drugi sastav Levskog imao 11. novembra 2023. u utakmici Treće lige protiv Minjora.

Šesnaestogodišnjak, koji je dobio ime po legendarnom kapitenu Liverpula, nije ljut na klub, već na upravu. Tvrdi da je dobio ultimatum.

"Što se tiče situacije oko mene i kluba u kojem sam odrastao i u njemu igrao 11 godina, želim da kažem sledeće. Uvek sam davao maksimum i ponosan sam što sam igrao za Levski. Bio sam i kapiten za svoje godine. Uprava mi je postavila uslov, ako ne potpišem ugovor u roku od nekoliko sati, da odmah napustim akademiju. Obustavili su mi i treninge. Tako su odlučili. Ne vređa me Levski. Ovo je moj klub i srećan sam za ovih 11 godina. Imam ponude klubova van Bugarske, mislim da nije problem što želim da se razvijam u inostranstvu. Nemam problem sa Levskim, već sa upravom", poručio je Stiven Džerard u izjavi za Blitz.bg.

Ako Stiven Džerard Gaote pređe u Ren, Levski neće ostati praznih ruku, pošto će prestonički gigant dobiti obeštećenje po propisima FIFA.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

FK RenStiven Džerard GaoteLevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara