Naklon za Učitelja: 200 puta na klupi Urugvaja

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.19. | 22:01

Ni štaka ga ne sprečava da vodi utakmice

Ušao je Oskar Tabarez u istoriju svetskog fudbala. Ušao je i ranije, ali je utakmicom protiv Perua (1:1) zaokružio taj svoj rekord, da lepše izgleda.

Iako već u poznim godinama za bavljenje fudbalom, iako zbog bolesti mora da se oslanja na štaku čak i dok vodi utakmice i treninge, Tabarez je u Limi 200. put u karijeri vodio utakmicu Urugvaja!

Izabrane vesti

I niko nikad nije pre njega dogurao do to neverovatne brojke. Hajde, klupskih trenera još i ima, nije im teško s obzirom na broj mečeva u godini, po 40 i više. Ali, da selektor, sa desetak utakmica godišnje, dobaci do 200 – to je već za divljenje.

A, Učitelj, kako zovu Tabareza u domovini, u dva navrata je vodio Uruse. Najpre od 1988. do 1990. da bi se na klupu vratio 2006. kada je i počeo da gradi ovaj svoj rekord. Za ovih 13 godina je skupio čak 154 utakmice na klupi Urugvaja. I ne planira da stane. Eto, recimo, već sledeće godine ga čeka novi Kup Amerike...

Tih 200 mečeva nije najveće dostignuće Oskara Tabareza. On je na Mundijalu 2010. godine doveo svoj tim do polufinala, dok je prošle godine u Rusiji stigao do četvrtfinala. Pre svega toga napravio je totalnu revoluciju u urugvajskom fudbalu, uveo nove metode rada, naredio da sve selekcije moraju da igraju u istoj formaciji 4-3-3 i sve je to došlo na naplatu.

I videćemo dokle će još da dobaci, jer Tabarez još ne planira u penziju...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara