©Reuterrs
©Reuterrs

Nant na korak od odbrane kupa, Lion ponovo bez trofeja

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 23:14

Blas sjajnim golom razrešio pitanje pobednika i odveo Kanarince u finale Kupa Francuske (1:0)

Prethodne godine Nant je osvajanjem Kupa Francuske stigao do prvog trofeja posle dve decenije, a u aktuelnoj sezoni došao je na samo korak od odbrane istog. Golom Ludovika Blasa Kanarinci su u polufinalu savladali Lion (1:0), plasirali se u finale i srušili snove rivala o prvom trofeju pose 11 godina.

Francuski ofanzivac atraktivno je zatresao mrežu iza Lopesa pošto je na oko deset metara od gola rivala grudima primirio dugu loptu koju je poslao Fabien Setonze i volej udarcem iz okreta matirao portugalskog golmana.

Izabrane vesti

Pogodak iz 57. minuta ispostavio se kao jedini u večerašnjem polufinalu, te se Nant plasirao u finale gde će odmeriti snage sa boljim iz sutrašnjeg susreta Anesija i Tuluza.

Imali su Kanarinci i pre pobedonosnog gola konkretnije šanse te su prilike da ranije načnu goste imali Kasteljeto, Blas i Mohamed, koji je pretnjom otvorio i nastavak. Ipak, u 57. minutu defanziva Liona je poklekla, a uprkos golu zaostatka gosti nisu uspeli da kreiraju veća iskušenja Lafontu, rezervnom golmanu koji je prinudno dobio šansu u 33. minutu posle povrede prvog čuvara mreže.

Jedini pravi test za Lafonta predstavljao je udarac Barkole u 86. minutu posle sjajnog prodora, ali je mreža Kanarinaca ostala mirna.

Nant je tako posle dva prvenstvena remija u duelima sa Lionom ove sezone upisao pobedu, prvu u međusobnim duelima posle sedam uzastopnih utakmica.

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Sreda

Nant - Lion 1:0 (0:0)

/Blas 57/

Četvrtak

20.45: (4,40) Anesi (3,50) Tuluz (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup FrancuskeNantOlimpik Lion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara