Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nant progledao posle Domeneka, za nedelju dana nadomak sigurne luke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 17:01

Treći uzastopni meč bez poraza za Kanarince, Lens u drugom minutu nadoknade do boda, Lorijan preokretom do pobede nad Sent Etjenom

Stigao je pred početak Nove godine poput Deda mraza, sa idejom da iščupa Nant iz kanala, ali ga je za samo mesec i po dana provedenih na zapadu Francuske Rajmon Domenek “zakopao“ još dublje. Na sedam prvenstvenih utakmica pod vođstvom nekadašnjeg selektora Galskih petlova, Kanarinci su osvojili svega četiri boda i uplivali u opasnu zonu. Upravi kluba nije mnogo trebalo da uvidi napravljenu grešku, pa ga je brže-bolje otpustila sredinom februara i od tog trenutka bukvalno progledala.

Ekipu je preuzeo Antoan Kumbuare i za svega dve nedelje je preporodio. Na debiju je savladao Anže (3:1), potom zaustavio i Marselj (1:1), da bi i treću uzastopnu uzakmicu na klupi Nanta ostao neporažen, pošto je u derbiju začelja 27. kola Lige 1 stigao do novog boda na gostovanju Nimu – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Na četiri utakmice manje od Domeneka je Kumbuare predvodio Nant, a opet mu je i to bilo dovoljno da osvoji više bodova od starijeg sunarodnika. Imao bi ih i više da je da su Kanarinci na prethodna dva meča uspevali da odbrane prednost. Međutim, baš kao i prethodne nedelje protiv Marselja, i danas su ispustili minimalnu prednost, ali i priliku da isplivaju na račun današnjeg rivala isplivaju iz opasne zone. Ovako, remijem, ostaće na bod zaostatka za Nimom, ali sa uočljivim kako rezultatskim, tako i igračkim napretkom u prethodnih petnaestak dana.

Nisu na gostovanju Nimu bili preterano dominantni. Štaviše, u 27. minutu su iz jedinog udarca u okvir protivničkog gola stigli do vođstva. Randal Kolo je probio po desnoj strani, zavrnuo u sredinu, gde je sa desetak metara Ludovik Blas, najbolji strelac ekipe, snažno i precizno pogodio bliži ugao za vođstvo gostiju i svoj sedmi gol u prvenstvu.

Ipak, defanzivni pristup u nastavku meča koštao ih je celog plena. Haris Duljević, koji je u igru ušao sredinom drugog dela, proigrao je u 77. minutu još jednog rezervistu, Musu Konea, koji se odlično snašao u šesnaestercu rivala i doneo svom timu bod, kojim ga je sačuvao iznad crte. Pitanje je još koliko će Nim tu biti, s obzirom na formu Nanta pod Kumbuareovom palicom.


U ostalim mečevima u istom terminu, najzanimljiviju predstavu pružili su Anže i Lans - 2:2 (2:0). Imao je domaćin vođstvo od dva gola razlike posle deset minuta, više od sat vremena igre i minimalnu prednost, ali mu je rezervista Kalimuendo u drugom minutu nadoknade izbio dva boda iz džepa.

Uzbudljivo je bilo i u Bretanji, gde je Lorijan na svom terenu zahvaljujući dvostrukom strelcu Lorijenteu posle preokreta stigao do pobede nad Sent Etjenom - 2:1 (0:1), dok su Rems i Monpelje podelili bodove u meču bez golova.

FRANCUSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Ren - Nica 1:2 (1:1)

/Terije 39 – Guiri 19, Danilijuk 58/

Subota

Bordo - Mec 1:2 (1:0)

/Kalu 14 - Delajn 72, Vagner 90+1/

Dižon - Pari Sen Žermen 0:4 (0:2)

/Ken 6, Mbape 32pen, 51, Pereira 82/

Nedelja

Monako - Brest 2:0 (0:0)

/Jovetić 76, Foland 90/

Anže - Lans 2:2 (2:1)

/Dioni 5, Manjani 10pen - Klaus 22, Kalimuendo 90+2/

Lorijan - Sent Etjen 2:1 (0:1)

/Lorijente 66, 86 - Mukudi 14/

Nim - Nant 1:1 (0:1)

/Kone 76 - Blas 27/

17.00: (1,85) Lil (3,40) Strazbur (4,60)

21.00: (4,60) Marselj (3,60) Lion (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NantNimFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara