Foto: AFP
Foto: AFP

Napadači na “ić“ u foto-finišu za plasman Austrije u A diviziju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 23:59

Izrael servirao hladnu osvetu Škotskoj i ostavio je u B ligi

Kakvu je golgotu sa srećnim krajem večeras prošla selekcija Austrije. Neozbiljno je shvatila direktnog rivala u borbi za A diviziju Lige nacija, nije verovala da Norveška bez Erlinga Holanda i sa startnom postavom preko 50 odsto sačinjenom od debitanata može bilo kako da ih ugrozi usred Beča. Remi joj je bio dovoljan za promociju u elitno društvo, ali je da bi do njega došla više od pola sata plesala po žici, vezanih očiju, iznad provalije ostanka u B diviziji – 1:1.

Nije domaćin na stadionu Ernst Hapel imao obrise ekipe koja je večeras čekala na šestu vezanu pobedu. Niti je delovao kao tim koji je pre dva i po meseca u Oslu bez bodova ostavio Holanda i drugove u punom sastavu. Uz to, Norvežane je umesto Larsa Lagerbeka predvodio trener U21 selekcije Leif Gunar Smerud i imali su samo jedan zajednički trening pre okršaja u prestonici Austrije. Dakle ni Holanda, ni Kinga, ni Bergea, ni Ajera, najboljih igrača u svakoj od linija tima.

Izabrane vesti

I pored toga gosti su ozbiljno uzdrmali selekciju predvođenu Davidom Alabom, Marselom Sabicerom, pa i oporavljenim Markom Arnautovićem koji je prvi put igrao za reprezentaticiju u 2020. godini. Polsle kombinacije Vetona Beriše i Zaida Norvežani su poveli i najavili da bi, mimo svih očekivanja, ipak oni mogli u A ligu.

Arnautović je bio najopasnija figura pred golom gostiju, u 71. minutu je nad njim možda bio i napravljen penal, ali sve je naplatio šezdesetak sekundi pre kraja utakmice. Uposlio je rezervistu Adrijena Grbića, a ovaj je četvrtim golom u sedmom nastupu za Austriju odveo državni tim u društvo, Francuske, Nemačke, Španije, Engleske…


I ne samo to. Doneo im je i priliku da u slučaju da zabrljaju u kvalifikacijama za predstojeći mundijal u Kataru, plasman na planetarnu smotru mogu da traže preko baraža.

Izrael je u Netanji servirao osvetu Škotima za nedavni poraz u polufinalu baraža Lige nacija – 1:0 (1:0).

Selekciji Stiva Klarka bila je potrebna pobeda kako bi održali lidersku poziciju u Grupi 2 i plasirali se u elitnu diviziju Lige nacija. Međutim, Škotima je minut pre odlaska na odmor presudio Manor Solomon. Kontru je otvorio Eran Zahavi, fudbaler Šahjtora istrčao, sjajnim lažnjakom izbacio Skota Mektominija iz igre i pogodio dalji ugao Maršalovog gola. Zanimljivo, Škoti su na teren istrčali u identičnom sastavu kojim su savladali Srbiju posle jedanaesteraca, ali put do izraelskog gola nisu pronašli.

Poraz Ostrvljana, drugi uzastopni u grupi, iskoristila je Češka i pobedom nad Slovačkom stigla do čela tabele – 2:0 (1:0). Goste je načeo Tomas Souček u 17. minutu posle kornera, da bi posle odličnog proigravanja Vaclava Černija početkom drugog dela, Zdenek Ondrašek potvrdio trijumf Čeha. Slovaci su i pre poslednjeg kola znali svoju sudbinu. Oni će u diviziju C kao poslednjeplasirana reprezentacija grupe 2.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA

Grupa 1

Austrija - Norveška 1:1 (0:0)

/Grbić 90+4 - Zaid 61/

Severna Irska - Rumunija 1:1 (0:0)

/Bojs 56 - Bicfalvi 81/

Grupa 2

Izrael – Škotska 1:0 (1:0)

/Solomon 44/

Češka – Slovačka 2:0 (1:0)

/Souček 17, Ondrašek 55/

Grupa 3

Srbija – Rusija 5:0 (4:0)

/Radonjić 10, Jović 25, 45+1, Vlahović 41, Mladenović 64/

Mađarska – Turska 2:0 (0:0)

/Siger 57, Varga 90+5/

Grupa 4

Severna Irska – Rumunija 1:1 (0:0)

/Bojs 56 – Bikfalvi 81/

Vels – Finska 3:1 (1:0)

/Vilson 29, Džejms 46, Mur 84 – Puki 63/



tagovi

Liga nacijaAustrijaNorveškaMarko Arnautović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara