Napoli ili Sosijedad? Ko izgubi - ispada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 23:23

AZ ima zicer za prolaz grupe...

Napoli ili Real Sosijedad? Sva je prilika da će jedan od dva velika favorita (ne samo Grupe F, nego i ozbiljnih konkurenata za samu završnicu takmičenja) morati da se oprosti od Lige Evrope. To je epilog večerašnjih utakmica petog kola, odigranih u Alkmaru i San Sebastijanu. Posle četiri vezana poraza Rijeka je osvojila prvi bod protiv lidera španskog šampionata (2:2) i priredila jedno od najvećih iznenađenja večeri, dok je Napoli propustio šansu da u Holandiji overi prolaz - 1:1.

Posle svega, ko izgubi u okršaju Napoli - Sosijedad naredne nedelje ostaje bez nokaut faze, naravno pod uslovom da AZ Alkmar dobije Rijeku. U slučaju nerešenog ishoda na rubu eliminacije biće španski predstavnik. Opet pod pretpostavkom da Holanđani opravdaju ulogu favorita u Hrvatskoj...

Izabrane vesti

Momci iz San Sebastijana imali su 28 udaraca ka golu Rijeke i 75 odsto posed lopte, a na kraju su morali da se spasavaju. Rijeka je retko prelazila na polovinu rivala, međutim posle dva kornera uspela je da dva postigne dva gola i tako zaprži čorbu domaćinu. Vodili su Hrvati u dva navrata pogocima Velkoskog i Lončara, da bi Bautista i Naćo Monreal doneli bod Baskima.

U poslednjih desetak minuta Sosijedad je svim snagama pritiskao, probao da konačno prelomi i okrene na svoju stranu, ali nije uspeo.

U Alkmaru Italijani su izašli na teren sa vrlo snažnim timom, nisu planirali da se štede, međutim naišli su na veoma snažan otpor AZ-a, koji je čak bio bolji u većem delu utakmice. Štaviše, domaćin je propustio penal za potpuni preokret, možda i za pobedu. Napoliju je prednost doneo Dris Mertens u 6. minutu, Alkmar poravnao preko Martinsa Indija početkom drugogo dela, da bi Teun Kopmajners (inače asistent kod izjednačujućeg pogotka) loše gađao u 60. minutu sa 11 metara...

GRUPA F

Real Sosijedad - Rijeka 2:2 (0:1)

/Bautista 69, Monreal 79 - Velkoski 38, Lončar 73/

AZ Alkmar - Napoli 1:1 (1:1)

/Indi 54 - Mertens 6/



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara