©AFP
©AFP

Napoli našao zamenu za Kima: Brazilski talenat pred zadatkom da nastavi niz sjajnih štopera pod Vezuvom

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 20:04

Natan, defanzivac Bragantina, na korak od dresa šampiona Serije A

Sezonama unazad igrači defanzivnih uloga i karakteristika su glavni izvor priliva u Napulju. Rekordne prilive po sezoni od 2018/19. donosili su Žoržinjo, Amadu Dijavara i Alan, vezisti defanzivnih karakteristima, a potom su primat preuzeli štoperi, pa je niz započeo Konstantinos Manolas, posle kojeg su prodati Kalidu Kulibali i Kim Min Jae.

Prelazak kapitena Senegala pre dve sezone u Čelsi doneo je Napoliju profit od 30.000.000 evra pošto ga je tim podno Vezuva kupio od Genka 2014. godine za 7.750.000 evra, a prošlog leta ga je prodao londonskom klubu za 38.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Višestruku zaradu članu Serije A i ovog leta je doneo jedan od štopera - Kim Min Jae kojeg je italijanski klub leta 2022. godine kupio od Fenerbahčea za 18.000.000, a godinu dana kasnije prodao Bajern Minhenu za 50.000.000 evra.

Zamena za koruplentnog defanzivca je u redovima šampiona Italije tražena tokom letnje pauze, a kako stoje stvari i pronađena je u brazilskom štoperu Natanu, saznaje Đanluka Di Marcio.

Poznati italijanski novinar tvrdi da je dogovor sa defanzivcem već utanačen i da je preostalo da se samo završi papirologija sa Bragantinom. Dogovor dva kluba podrazumeva obeštećenje od 10.000.000 evra dok je za igrača izdvojena godišnja plata od 1.100.000 evra.

Štoper rođen 2001. godine je igrajući za Flamengo i Bragantino do sada upisao minute na 121 zvaničnoj utakmici,a da je realizacija prvog inostranog transfera blizu potvrđuje i činjnica da je van protokola za večerašnji susret protiv Kortibe.

Natan će u novoj sredini pokušati da nastavi sada već ustaljenu tradiciju odličnih štopera. U nadernim danima očekuje se ozvaničenje početka saradnje Napolija i talentovanog dafanzivca, a ukoliko sve protekne po planu Brazilac bi zvanični debi mogao da ima već u prvom kolu Serije A, 19. avgusta kada izabranici Rudija Garsije gostuju Frozinone.


tagovi

NapoliBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara