©Reuters
©Reuters

Napoli uz sve muke preveliki zalogaj za Bragu, Union nervirao Real u Berlinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 22:59

Italijanski klub bez kalkulacija overio proleće u eliti (2:0), Madriđani uz stoprocentan učinak

Pored skromnih rezultata u prethodnim kolima, Braga je poslednji izazov u grupnoj fazi dočekala državši sudbinu u sopstvenim rukama. Istini za volju, zadatak pred Portugalcima nije bio lak, morali su da pobede Napoli sa dva gola razlike da bi se plasirali u narednu fazu Lige šampiona, ali su umesto borbe za ostanak u eliti, na kraju srećni i trećim mestom završili dan.

Pored činjenice da je Napoliju odgovarao i remi ili minimalni poraz, član Serije A rutinski je stigao do treće pobede u grupnoj fazi (2:0), a dva gola u prvom poluvremenu srušila su snove Brage o proleću u Ligi šampiona i naterala portugalske fudbalere da uz strepnju osluškuju rezultat u Belinu.

Izabrane vesti

A u Berlinu... Rasplet kakvom se niko nije nadao, posebno posle prvih 45 minuta. Samo minut pošto je Ronov odbranio penal Luki Modriću usledila je kazna i gol Kevina Folanda u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre. Pogodak napadača Uniona međutim se ispostavio kao povod za buđenje Hoselua, pa je iskusni ofanzivac sa dva gola od 61. do 72. režirao preokret i tako ekspresno urušio san o trećem mestu.

Plamen koji je već utihnuo kratkotrajno je očuvao Aksel Kral golom u 85. minutu, ali je konačnih 2:3 potpisao Sebaljos i tako omogućio Realu da uz maksimalan učinak prođe u narednu fazu. Šestom pobedom su Madriđani upotpunili rutinsku šetnju do 16 najboljih, a jedini tim koji bi mogao da uz isti učinak prođe u narednu fazu je Mančester siti koji sutra gostuje Crvenoj zvezdi.

Buđenje Reala obradovalo je Bragu koja je uz poraz u Napulju bila u situaciji da strepi od eventualne senzacije u vidu trijumfa Uniona, s obzirom na to da bi tako bila eliminisana iz Evrope za ovu sezonu. Kraj svih snova portugalskog kluba o drugom mestu predstasvljala je situacija koja se dogodila već u devetom minutu. Posle prodora po desnom boku Politano je uputio oštru loptu u srce peterca gde je Stači nespretno reagovao i poslao je u sopstveni gol.

U poziciji kada im samo tri gola donose ostanak u elitnom društvu Braga je praktično shvatila da pred sobom ima nemoguću misiju koju je dodatno otežao Osimen u 33. minutu. Nigerijski napadač je sa levog boka dobio loptu od Natana i lucidno petom prevario golmana gostiju za 2:0.

Osetna razlika dozvolila je domaćinu da komfornije uđe u nastavak, ali je i pored overenog mesta u narednoj fazi Napoli bio konkretniji rival, međutim rezultat se nije menjao, te se tim Valtera Macarija pridružio Realu i poslao Bragu u Ligu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA - GRUPA C

Union Berlin - Real Madrid 2:3 (1:0)

/Foland 45+2, Kral 85 - Hoselu 62, 72, Sebaljos 89/

Napoli - Braga 2:0 (2:0)

/Satči 9ag, Osimen 34/



tagovi

Liga šampionaReal MadridUnion BerlinBragaNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara