Lazar Samardžić (©Reuters)
Lazar Samardžić (©Reuters)

Napoliju se žuri: Samardžić pitanje plate i dana, onda napad na Hejbjerga ili Sumarea

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 09:43

Ambiciozni planovi gazde Aurelija de Laurentisa

Kao puzle. Jedan po jedan deo slagalice polako se sklapa. I samo je onaj jedan, poslednji, ostao pre no što Lazar Samardžić i zvanično zaduži Napolijevu opremu. A, ni tu nema prevelikih briga, jer razlika između onoga što klub nudi i onoga što igrač traži nije tako velika.

Gazeta delo Sport piše da su odnosi na relaciji klub – menadžer, ili u ovom slučaju igračev otac, otoplili nakon što je Samardžić senior dogovorio sve oko marketinških prava na Lazarov lik. U Napulju ona po pravilu ostaju u klupskom vlasništvu.

Izabrane vesti

Sada se dakle priča o plati, Samardžićev otac navodno traži 3.000.000 evra godišnje, Napoli trenutno nudi 2.000.000 plus bonuse. Negde na sredini će se sigurno naći, jer Samardžić će dobiti šansu da pokaže šta ume na najvećoj sceni, a i Napoli mora da požuri jer je Eljifa Elmasa prodao Lajpcigu za 24.000.000 evra, dok je Andre Frank Zambo Angisa na Afričkom kupu nacija. Pjotr Zjelinski će takođe na leto skoro sigurno u Inter kao slobodan igrač.

Napoliju se dakle žuri, hoće da Samardžić bude na raspolaganju Valteru Macariju već za okršaj sa Salernitanom, 14. januara.

Gazda Aurelio de Laurentis je sa porodicom Poco, u čijem je vlasništvu Udineze, već sve dogovorio. Fiksni deo od 20.000.000 evra isplatiće ili u komadu ili će 2.000.000 do 3.000.000 ostaviti za kraj sezone. U bonusima će Udineze moći da zaradi još maksimalno do 5.000.000 evra, ali to će zavisiti od Lazarovih igara na stadionu “Dijego Armando Maradona”.

Još jedan razlog zašto se Napoliju žuri je taj što klub ne završava prelazni rok sa Samardžićevim potpisom. Napoliju nedostaje još jedan vezista. Favorit je Pjer Emil Hejbjerg, opcija je i Bubakari Sumare, Lesterov igrač na pozajmici u Sevilji, koja ima i pravo da ga otkupi za 15.000.000 evra. Problem je što je Sevilja preblizu zoni ispadanja i ne bi da o ovome razmišlja pre leta. A Napoli bi da sve reši odmah.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Lazar SamardžićBubakari SumarePjer Emil HojbjergNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara