Stadion Mladost u Kruševcu (©Starsport)
Stadion Mladost u Kruševcu (©Starsport)

Napredak bez pola tima na IMT, bonus pravilo glavobolja za Gaćinovića na debiju

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.11.23. | 11:06

Napredak živnuo u Ivanjici, ali novi problemi kroje tim Mozzart Bet Superligi na premijeri Vladimira Gaćinovića pod Bagdalom protiv IMT-a (18:30h, TV Arena sport 2)

(Od dopisnika iz Kruševca)

Promena u stručnom štabu Kruševljana je arhivirana, reakcija tima na nju je bila više nego dobra. Premda će tek današnji meč doneti debi Vladimira Gaćinovića na klupi Čarapana, jasno je da je iskusni strateg već umešao prste u pobedi nad Javorom (2:0) u pređašnjem kolu Mozzart Bet Superlige, te plasmanu tima u osminu finala Kupa protiv Slobode u Užicu (0:0, 5:4). Nije blistao prvi tim Napretka na poslednjem meču, ali je na kraju ponovio pozitivan rezultat i nadogradio dozu samopouzdanja pred susret protiv IMT -a, koji im, prvi put u sezoni, može doneti treći vezani uspeh (18,30h, TV Arena sport 2).

Izabrane vesti

Kako je pobeda u Ivanjici imala svoju cenu - težu povredu ruke Nebojše Bastajića, tako je Napredak ceh platio i nakon trijumfa u Užicu. Dojučerašnji kapiten, standardni bonus Čarapana, Nemanja Đeković, kao i prvi desni bek, Stefan Jovanović, moraće na nešto dužu pauzu. Kada se tome dodaju već kontinuirani izostanci Marka Putinčanina, Damira Sadikovića, Nikole Marinkovića i Lazara Pejčića, jasno je da će Gaćinović sa mnogo umeća morati da kroji večerašnji sastav.

I hajde da ne sumnjamo da se iskusni superligaški lisac već mnogo puta nalazio u sličnoj situaciji, u jednoj teško da je. Na listi povređenih Čarapana čak trojica su bonus igrači i Napredak će večeras moći da računa samo na dvojicu preostalih - Andreja Blagojevića i Strahinju Ristića, dete kluba koje još uvek čeka debi u prvom timu. Nema sumnje da je startnoj postavi trenutno bliži dojučerašnji ofanzivac Voždovca, koji je već upisao četiri nastupa za Kruševljane. Pitanje je sa druge strane, da su okolnosti drugačije, koliko bi za njega bilo prostora u meču koji se može prozvati jednim od ključnih za domaćina u tekućoj sezoni.

Hvatali su se za glavu zbog nekih poteza Stefana Jovanovića Napretkovi navijači ove jeseni, pitajući se da li Dragan Perišić ima iole ozbiljnu alternativu na poziciji desnog beka. Prethodne sezone Čarapani je zaista nisu imali, pred ovu, pod Bagdalu je stigao Dejan Parađina, koji nosi kakvo-takvo superligaško iskustva iz dresova Rada, Bačke i Novog Pazara. Upisao je 24-godišnji defanzivac 17 minuta na premijeri protiv Železničara, a izvesno je da ga danas čeka i prvi nastup za prvi tim Napretka i to baš na debiju novog šefa struke. Mogao bi Gaćinović da ima dilemu i na poziciji golmana, s obzirom da Vladimir Savić kontinuirano radi solidan posao u šampionatu, dok je njegov imenjak Bajić bio junak prolaza u narednu fazu Kupa u Užicu. Ostaje pitanje i hoće li iskusni stručnjak više od prethodnika koristiti iskustvo Siniše Babića i Branislava Tomića, pa i talenat Sloboda Stanojlovića, jer u Napretkovom trenutnom rosteru to se čini kao realnost, a već bi meč protiv Traktorista mogao da da primesu odgovora.

S obzirom da je za IMT u toku premijerna sezona u Mozzart Bet Superligi, logično je da će današnji duel imati i obris istorijskog, jer će se po prvi put sastati dva kluba. Za Vladimira Gaćinovića, ipak, sastav Traktorista nije nepoznanica od prošle sezone, kada je sa, tada njegovim Železničarom, upravo IMT izborio plasman u elitu. I dobro je krenula ta mladost kroz šampionat, upisala sedam bodova u prva četiri kola, uz dva velika skalpa u Novom Pazaru (4:3) i protiv Čukaričkog (3:0). U narednih osam rundi IMT je slavio samo protiv Radničkog 1923 (1:0) i na taj način (uz meč više) poklopio rezultate s Napretkom. I kruševački i beogradski sastav imaju po tri pobede i dva remija u prvenstvu.

Ta statistika bi večeras mogla i dalje biti podudarna (sa po remijem više) i pitanje je da li bi IMT imao zamerku na tu računicu. Napredak, i te kako, a posebno posle pobede u gostima. No Čarapani će za tri boda morati da nadigraju i rivala i sebe, što zbog sastava, koji će biti daleko od najjačeg, što zbog toga što pod Bagdalom nisu slavili više od dva meseca. Istina, posle pobede protiv Voždovca (2:1), samo su dve prilike imali za to, ali cenu druge propuštene šanse, protiv Radničkog (1:3), platio je skupo Dragan Perišić.

MOZZART BET SUPERLIGA – 14. KOLO

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 2:2 (2:0)

/Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76/

Čukarički - TSC 0:2 (0:1)

/Ćirković 23, Cvetković 83/

Voždovac - Radnički Niš 1:1 (1:1)

/Burmaz 32 – Petrov 43/

Ponedeljak

15.00: (6,50) Novi Pazar (4,10) Partizan (1,55)

17.00: (2,45) Spartak Subotica (3,35) Radnički 1923 (2,90)

18.30: (2,30) Napredak (3,30) IMT (3,20)

19.00: (2,40) Mladost Lučani (3,30) Javor (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir GaćinovićNapredak KruševacIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara