Dušan Stoiljković (©FK Napredak)
Dušan Stoiljković (©FK Napredak)

Napredak doveo krilo, u Kruševac stigao Dušan Stoiljković

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 12:46

Posle kratke epizode u Uzbekistanu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Počeo je prošlogodišnju sezonu u Kragujevcu, upisao 19 nastupa u Mozzart Bet Superligi i zabeležio dva gola uz dve asistencije, te na polusezoni otišao u uzbekistanski Turon, verovatno ne sluteći da će se kroz nekoliko meseci vratiti u Srbiju. Nije se Dušan Stoiljković naigrao u Aziji, u ekipi koja se trenutno nalazi na poslednjem mestu Super lige Uzbekistana, pa će utisak probati da popravi u našoj, jer je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Napretkom.

Izabrane vesti

Čarapani su u tekućem prelaznom roku doveli dvojicu veznih igrača, Filipa Krstića i Filipa Jovića, desnog beka Dejana Parađinu, napadača Uroša Nenadovića i golmana Vladimira Bajića, pa je Stoiljković šesto pojačanje pod Bagdalom ovog leta.

Levokrilni napadač prošao je kroz omladinsku školu Novog Sada, a seniorsku karijeru započeo u Tekstilcu iz Odžaka, te je nastavio u slovenačkom Radomlju. Posle boravka u Inđiji, verovatno najdublji trag ostavio je u Budućnosti iz Podgorice, gde je za dve sezone postigao 13 golova i okitio se titulom šampiona u sezoni 2019/20. Nakon nje je prvi put zaigrao u našem šampionatu, u dresu Radničkog iz Niša, gde je upisao četiri pogotka za polusezonu, a posle Novog Pazara i TSC-a našao se u Kragujevcu na početku prethodnog prvenstva.

Da li je dolazak 28-godišnjeg ofanzivca "samo" nadoknada odlaska Marka Šarića ili će putem nekadašnjeg krila Čukaričkog i Nebojša Bastajić, o čemu se nezvanično može čuti pod Bagdalom, ostaje da pokažu naredni dani, ali će Čarapani nesumnjivo morati u potragu za još nekim od novajlija, s obzirom na brojne odlaske iz Kruševca, i na to da će Dragana Perišića čekati jako težak zadatak da na najbolji način i što pre ukomponuje potpuno novi tim.



tagovi

Dušan StoiljkovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara