Đorđe Jovanović izrastao u bitnu fuguru Napretkovog tima (© Star sport)
Đorđe Jovanović izrastao u bitnu fuguru Napretkovog tima (© Star sport)

Napredak, konačno! Kad Đorđe Jovanović pogađa Kruševljani obavezno pobeđuju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 18:02

Metalac kočoperan, nedovoljno da bi izbegao peti uzastopni poraz (2:3)

Proradio je Napredak. Konačno. Posle mesec i po dana, zabeležio je superligašku pobedu, iskoristio činjenicu da su Voždovac i TSC pre neki dan odigrali 1:1 i preskočio dva rivala na tabeli, pa je posle prvog kruga šampionata na deobi četvrtog mesta sa Vojvodinom. Jasnih ambicija da se bori za plasman u Evropu.

Pre gostovanja u Gornjem Milanovcu, prethodni put su Kruševljani slavili polovinom septembra u Bačkoj Topoli. Otad su se mučili, znake pomaka pokazali trijumfom u kupu protiv pančevačkog Dinama, da bi na zatvaranju 15. kola u vatrometu golova bili bolji od Metalca (3:2).

Izabrane vesti

Dvaput je ekipa Milana Đuričića pogodila posle prekida, potvrđujući koliko je taj segment bitan u modernom fudbalu. Štoperski tandem Marko TomićDejan Kerkez pokazao se neuhvatljivim za odbranu sastava Žarka Lazetića i glavom doneo komotnih 2:0 gostima pred kraj prvog dela. Čak i kad je Metalac našao način da uzvrati, Napredak je pokazao otresitost i preko Đorđa Jovanovića u nadokandi prvog dela vratio „plus dva“ u svoju korist, umešno čuvajući prednost do kraja, s tim da je u završnici imao šanse da trijumf učini i ubedljivijim.

Taj Jovanovićev pogodak za 3:1 je potvrda kako je talentovani krilni vezista pravi talisman za Napredak. Svaki put kad bi doskorašnji član Sloge iz Požege ove sezone postigao gol, Čarapani bi osvojili tri boda. Tako je bilo na premijeri protiv Kolubare, te na susretima sa Radnikom i TSC-om. Evo i sad. Kao potvrda Đumijevih reči da zaslužuje mesto u mladoj reprezentaciji Srbije.

Na osnovu načina igre, zaslužio je i Metalac više. Pre svega se to odnosi na trenutke u završnici prvog i početkom drugog poluvremena kad su Damijan Krajišnik i Nemanja Stojić pogađali da daju nadu Milanovčanima da će prekinuti negativan niz. Nisu uspeli, iako su tokom drugog poluvremena domaći pritiskali, imali šanse, Napredak ih ugrožavao iz kontri, pa je golman Mateja Maslarević sprečio ubedljiviji poraz.

Peti uzastopni u prvenstvu, posle kojeg je Metalac ostao na pretposlednjem mestu. A situaciju dodatno pogoršava činjenica da je posle samo 20-ak minuta ostao bez Ričarda Odade. Kenijski vezista se požalio na povredu i pitanje je hoće li biti spreman za subotnji duel sa Radnikom.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Subota

Radnički Niš – Mladost 2:0 (1:0)

/Škrbić 8, 79p/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Ivanić 16, Pavkov 45, Katai 52/

Voždovac - TSC 1:1 (0:0)

/Vujnović 47 - Milićević 81/

Partizan - Čukarički 2:0 (2:0)

/Vujačić 33, Živković 45/

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnik 1:1 (1:1)

/Čečarić 29 - Spasić 3/

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:1)

/Vukadinović 10/

Utorak

Kolubara - Spartak 1:2 (1:1)

/Đuranović 11 - Srećković 36, Bijelović 88/

Metalac – Napredak 2:3 (1:3)

/Krajišnik 45, Stojić 49 – Tomić 24, Kerkez 40, Jovanović 45+3/




tagovi

Đorđe JovanovićRičard OdadaNapredak KruševacMetalacMetalac Gornji MilanovacSuper liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara