Napredak Kruševac – lansirna rampa za Aziju: Četvorica u Saudijsku Arabiju, Šarić u Kinu

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.08.23. | 08:43

Čarapani ostali bez dvojice najboljih strelaca u prošloj sezoni

Stavili su dojučerašnji fudbaleri Napretka, Nikola Petrić, Nebojša Bastajić, Bojan Matić i Marko Pantić ranije ovog leta parafe na transfere u Sudijsku Arabiju, a sada je još jedan bivši igrač Čarapana, Marko Šarić, otputovao na isti kontinent, ali na njegov sam istok i obalu Žutog mora.

Najbolji strelac Napretka u prošloj sezoni Mozzart Bet Superlige, uz Nebojšu Bastajića, potpisao je ugovor sa kineskim superligašem Ćingdaom do kraja godine i imaće priliku da debituje na novoj sceni već za vikend, kada trinaestoplasirani tim tamošnjeg šampionata dočekuje Čengdu.

Izabrane vesti

Krilnom napadaču ovo neće biti prvi odlazak van granica Srbije, jer je neposredno pre dolaska pod Bagdalu još jednom boravio u Aziji, ali se nije naigrao u uzbekistanskoj Nefči Fergani, gde je proveo samo nekoliko meseci.

Dvadesetčetvorogodišnji ofanzivac ponikao je u Čukaričkom, a u Srbiji je još nosio dresove IMT-a, Radničkog iz Pirota, Rada, Metalca i Napretka.

Posle standardne sezone u našem prvenstvu i pet golova u ligi uz jedan u Kupu Srbije, probaće Šarić da se nametne španskom stručnjaku Antoniju Gomezu u timu u kojem već igra srpski fudbaler Aleksandar Andrejević, bivši defanzivac Novog Sada i Proletera. Tamo je već polusezonu i bosanskohercegovački vezista, Elvis Sarić. Sve u svemu, činjenice zbog kojih se nadamo da našem napadaču neće biti problem da se brzo uklopi u novu sredinu.



tagovi

Nebojša BastajićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara