Napredak pikirao Majdevca, napadaču Novog Pazara prioritet inostranstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 20:12

Najbolji strelac ekipe sa stadiona kraj Jošanice od leta možda ponovo pod Bagdalom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Bojan Matić tri, a Bojan Čečarić dva puta u metu. To je bilans Napretkovih, sada već bivših napadača, u listu strelaca prethodne sezone u Mozzart Bet Superligi. Ni polovina onoga što je, sa druge strane, u Novom Pazaru uradio Andrija Majdevac, koji je 12 puta tresao mrežu na superligaškoj sceni.

Izabrane vesti

Igrač ponikao u Napretku preko Kipra vratio se u srpski fudbal i zablistao podno Jošanice, pa i ne čudi što ga novi sportski direktor Čarapana, Mladen Dodić, vidi kao pravo rešenje u napadu.

"Prvi igrač koga sam pozvao bio je Andrija Majdevac, zato što je u omladinskoj školi Napretka bio najbolji strelac, pokazao ozbiljan potencijal. Međutim morao je da ide na kaljenja i težim putem da dođe do Super lige, da prošlu godinu maksimalno iskoristi u Novom Pazaru i pokaže svoje golgeterske sposobnosti. Svestan sam činjenice da je to možda nerealna priča u ovom trenutku, s obzirom na ponude koje ima iz inostranstva. O Majdevcu pričam ne kao o našem detetu već igraču koji je ovde ponikao, ali ima kvalitet da ostvari ambicije kluba", otkriva Mladen Dodić, sportski direktor Napretka, za klupski YouTube kanal.

Prioritet za Napredak je, ipak, potpis novog ugovora sa prvim trenerom tima.

"Svi u klubu su zadovoljni kako je Dragan Perišić odradio posao prošle sezone i očekujem da narednih dana ozvaničimo nastavak saradnje sa šefom struke. Kada to završimo, onda možemo o svemu ostalom, jer se nadovezuje na to. Imamo već puno odlazaka, što zbog isticanja ugovora, što zbog obostranog nezadovoljstva, pa ćemo u prelaznom roku morati da budemo maksimalno angažovani", kaže Dodić.

Otkriva Dodić i kako je došlo do toga da prihvati novu funkciju u svom klubu.

"U decembru sam, i to kao trener Javora, na konferenciji rekao da mi je Napredak najdraži klub. U njemu sam proveo desetak godina kao igrač, tri i po kao trener, zadobio dve teške povrede i dve operacije kolena braneći boje kluba i i dalje smatram da sam još uvek dužnik Napretku, zato što je on formirao mene kao sportsku ličnost. Uopšte se ne dovodi u pitanje moja ljubav prema klubu, jer posle toliko godina on vam je kao deo porodice. Bio sam iznenađen pozivom, dugo ga nije bilo, ali i temom, a to je tema sportskog direktora. Vidim sebe u toj ulozi, jer sam sve nivoe u struci prošao i mislim da mogu mnogo da pomognem i prvom timu i omladinskoj školi", rekao je Dodić za klupski kanal.


tagovi

Andrija MajdevacMladen Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara