Marko Šarić (©Starsport)
Marko Šarić (©Starsport)

Napredak posle prvenca traži novu pobedu u Subotici: Jedini problem je bio što smo se kasno okupili

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.09.22. | 10:25

Marko Šarić optimista met okršaj sa Spartakom

Polako, ali sigurno vezista Nemanja Krstić postaje specijalista Napretka za prekide. Briljantno je izveo slobodnjak na Čairu i još jednom se upisao u strelce (prvi pogodak je postigao u porazu od Novog Pazara 2:1), da bi pod Bagdalom u prošlom kolu Mozzart Bet Super lige posle njegovog prekida domaćin stigao do pobedonosnog gola protiv Mladosti.  Lopta je iz gotovo perfektnog centaršuta nadletela nekoliko fudbalera, čuo se glas mladog Nemanje Đekovića koji je viknuo "Ajde, Šare" i sekundu potom našla se lopta na daljoj stavivi. Poklonio se na nju baš napadač Čarapana, Marko Šarić, i poneo domaćina ka prvom trijumfu u sezoni.

Bio je visoki ofanzivac jako raspoložen tokom celog prvog poluvremena, upošljavao saigrače i pravio pometnju u odbrani Mladosti, da bi pred kraj prvog dela mogao još jednom da se upiše u strelce, ali je lopta otišla tik pored stative Alekse Milojevića, nakon šuta iz daljine. I bez tog pogotka, Šarić je najzaslužniji za konačno osvajanje "trojke" kruševačkog superligaša. Krilni ofanzivac, koji je najbolje partije ove sezone pružao kada se nalazio na poziciji iza najisturenijeg igrača - kao polušpic.

Izabrane vesti

Apsolutno se slažem“, počinje priču za Mozzart sport Marko Šarić. “Definitivno sam bolje igre prikazao kada sam se našao na mestu koje mi daje veću širinu nego na boku napada. To je i generalno pozicija na kojoj se bolje snalazim i na kojoj najviše volim da igram“.

Iza Čarapana je prva pobeda, "injekcija" za poljuljano samopouzdanje posle katastrofalnog niza negativnih rezultata, a može li ona da bude prekretnica za čitavu sezonu?

Sigurno da će pobeda značiti puno celoj ekipi. Nismo mi samo pobedili i uzeli tri boda, znamo dobro kroz kakve smo sve probleme prolazili od početka šampionata. Konačno smo prekinuli neslavnu seriju. Trijumf nam sada vraća veru i sigurnost u sebe i ja znam da ćemo iz kola u kola biti sve bolji“.

A šta je to mučilo Čarapane da u prethodnim kolima ne uspeju da dođu do boljih rezultata?

Verovatno jedini, a sigurno najveći problem je taj što ekipa koja je sada tu nije prošla kompletne pripreme. Većina nas je došla tek posle njih i siguran sam, da smo se ranije okupili, da bismo već sada imali više bodova. Kada sam dolazio, rekao sam da ovaj sastav Napretka može da iznenadi sve i i dalje čvrsto verujem u to“, govori Marko Šarić.

Bez sumnje, bio bi saglasan sa njim i strateg Dušan Đorđević koji je već nekoliko puta isticao isti problem. I danas će, zbog povreda, trener Napretka morati da kombinuje. Prvotimac na mestu štopera Ognjen Mršić i dalje je van stroja, dok je Nemanja Kojčić po svemu sudeći izgubio poverenje struke posle poraza od Javora (2:4). S obzirom da je igra sa tri centrahalfa sjajno funkcionisala protiv Mladosti, treba ponovo očekivati istu postavku u defanzivi, gde bi iznova jedan bek, najverovatnije mladi Vladimir Prijović, zauzeo mesto na štoperu.

Uopšteno, malo je verovatno da će Đorđević praviti mnogo promena u timu koji je izvojevao prvu pobedu. U sastav se vraća Klemen Bolha, standardni zadnji vezni pre bolesti, ali predviđenja su da u liniji u kojoj je Marko Putničanin uneo stabilnost, Nemanja Krstić doneo kvalitet u igru u oba pravca, a gde je Petar Mićin jedan od retkih kreativaca u timu, nema puno prostora za promene.

Ako bi neka bila najbliža, to je ona u napadu, s obzirom da se u roster vraća odlični Nebojša Bastajić, dok se Bojan Čečarić tek vratio u trenažni proces i i dalje je u fazi oporavka.

Dakle, jači za dva igrača, ali još uvek nekompletni, doputovali su Čarapani u Suboticu na 10. kolo Mozzart Bet Super lige i 45. međusobni okršaj sa Spartakom. Poslednji duel na severu Srbije doneo je čak pet pogodaka, jedan više u mreži gostiju, ali u prethodnih pet susreta, tri su pripala Napretku. Čarapani se nadaju da će se danas ponoviti april pretprošle sezone.

Sigurno da nas očekuje jako težak meč. Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, koja je odlično otvorila prvenstvo, ali se trenutno nalazi u blagoj krizi. Poštujemo ih, ali verujemo u svoj kvalitet i u to da danas možemo da napravimo pozitivan rezultat“, završava razgovor za Mozzart sport Marko Šarić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. kolo:

Subota

18.00: (1,58) Radnički Niš (3,90) Mladost GAT (6,25)

20.00: (2,45) Spartak (3,20) Napredak (3,00)

Nedelja

18.00: (10,5) Kolubara (5,70) Partizan (1,28)

18.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Voždovac (6,00)

20.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) TSC (12,0)

Ponedeljak

16.00: (2,45) Radnički 1923 (3,10) Novi Pazar (3,10)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)




tagovi

Marko ŠarićMozzart Bet SuperligaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara