Napredak uprskao bod iz Humske, strašna tandemska igra Lasickasa i Hajdina...

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 17:57

Voždovac pobedom u Kruševcu stigao nadomak plasmana u plej-of – 3:1

Bili su u žiži igrači i stručni štab Napretka posle duela u Humskoj, kada su defanzivnom igrom stigli do velikog boda. Najviše zahvaljujući odbranama Nikole Vasiljevića. Međutim, Čarapani su pozitivan rezultat iz sudara sa Partizanom uprskali današnjim porazom od Voždovca – 1:3.

Zmajevi su ostavili značajno bolji utisak ovog popodneva na stadionu Mladosti, i možda u direktnom duelu pokazali da im je mesto u plej-ofu. Dao je Napredak pogodak, ali pitanje pobednika gotovo da se nije postavljalo. Mnogo zreliji je delovao tim Aleksandra Linte, uvek spreman da napadne preko ofanzivnog levog beka, litvanskog internacionalca Lasickasa.

Izabrane vesti

Strašnu tandemsku igru demonstrirali su pomenuti Lasickas i nekadašnji levi bek Crvene zvezde Stefan Hajdin. Upravo je Hajdin centrirao u 20. minutu, a sve je to na drugoj stativi ispratio Lasickas i glavom pogodio mrežu Nikole Vasiljevića.

Apsolutno su bili nemoćni igrači Ivana Stefanovića, čoveka koji je bio u fokusu javnosti posle meča sa Partizanom. Nekako je Voždovac smislenom tehničkom igrom umirio i pokušaje napada Napretka. Jači na lopti su bili gosti, što se videlo i početkom drugog poluvremena. Bila je to solo akcija Aleksandra Ćirkovića koji je probio po desnoj strani, odigrao pas prema Lasickasu i onda sačekao asistenciju da pogodi dalji ugao.

Napredak se, gledajući samo rezultat, vratio u igru vrlo brzo. Pogodio je Melunović u 51. minutu, ali kada su se očekivali uraganski napadi domaćina usledila je drugačija slika. Voždovac se posle primljenog gola uspravio i bio bolji rival. Raspoloženi Lasickas je mogao da postigne još jedan pogodak, ali je njegov šut, gotovo iz mrtvog ugla, odbranio Nikola Vasiljević.

Napredak ništa značajno nije napravio. Mučili su se domaći kada su imali posed, nisu imali kreativna rešenja, niti iole ozbiljnu šansu. Logično je onda što je Voždovac sasvim zasluženo stigao do trećeg gola, preko nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde Pantovića.

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:1 (1:0)

/Vukić 29, 76 - Ilić 78/

Subota

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:0

Napredak - Voždovac 1:3 (0:1)

/Melunović 51 - Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85/

Vojvodina - Čukarički u toku

Nedelja

14.00: (1,78) Spartak Subotica (3,60) Novi Pazar (4,70)

16.00: (1,75) Mladost Lučani (3,60) Metalac (4,90)

18.30: (1,05) Crvena zvezda (20,0) Kolubara (45,0)

Ponedeljak

17.00: (20,0) Radnik Surdulica (9,00) Partizan (1,12)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar LintaIvan StefanovićStefan Hajdin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara