Stefan Jovanović (© Star sport)
Stefan Jovanović (© Star sport)

Napretku samo nada u čudo

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 09:55

Kruševljani pred najvećim izazovom u sezoni, protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ (16.55, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Dijametralnost prilika u svega nekoliko nedelja. Napretku nisu davane velike šanse ni pre nekoliko meseci kad je u prvenstvu čekao Crvenu zvezdu, ni pre tačno dva kada je to ponovio u Kupu Srbije. No jesu nekakve, da uz veliku borbu i motiv može da iznenadi u tom trenutku favorita koji nije blistao na terenu, i pored odličnih rezultata. Poverenje je na jednoj strani polako gubio Miloš Milojević, a sve jače ga na drugoj učvršćivao Dragan Perišić. Baš taj njihov prvi duel u šampionatu biće jedan od prelomnih trenutaka za sudbine. Zvezda je povela, Napredak izjednačio i sačuvao bod pod Bagdalom. Samo nekoliko nedelja kasnije budući osvajač kupa je na istom mestu tek nakon penal-serije prošao u polufinale. Dragan Perišić je u šampionatu ispunio misiju u Kruševcu i sačuvao radno mesto, dok je Miloš Milojević prepustio šefovsku palicu Baraku Baharu, izraelskom stručnjaku koji će za tili čas preporoditi tim, pa Zvezdine rezultate konačno prati i skoro perfektna igra.

Izabrane vesti

Govorio je Perišić pred početak sezone, više u naletu otvaranja duše, no kroz traženje opravdanja, da je njegov stručni štab pred potpuno drugačijim i verovatno težim izazovom nego kada je na proleće stigao pod Bagdalu da sa tadašnjom ekipom sačuva superligaški status. Ogroman broj promena u sastavu uslovio je težnju ka sasvim novom podvigu: ukomponovati iz korena izmenjen tim što brže moguće. Borba za bodove je već počela, a premijera u Kruševcu pokazala da će to biti pretežak zadatak.

Fijasko protiv pančevačkog Železničara, ipak, nije bilo uslovljen samo nepovezanošću linija tima, no i nedostatkom agilnosti koja bi trebalo da krasi svaki sastav na najvišoj sceni. Sve i da se za izostanak kreativnosti može naći alibi u prvorečenom, za odsustvo čvrstine i borbe svakako ne. Baš u tim detaljima igre Perišić vidi šansu da tim napreduje već u današnjem meču protiv nikad više favorizovane Crvene zvezde i to na njenom terenu. Nema sumnje da će, bez obzira na snagu rivala, to svakako moći da bude vidljivo, posebno kao nadogradnja na inspiraciju za koju su veruje da će i te kako biti prisutna.

Istina je, Napretku još uvek nedostaju i vođe na terenu i u Kruševcu najviše zbog toga željno iščekuju povratak na teren novog kapitena, Marka Putinčanina, te dolazak dva pojačanja iz redova lidera, kako je najavio sportski direktor, Mladen Dodić. Ono što je Perišićevu ekipu krasilo prethodnog proleća bila je kompaktnost tima i pod Bagdalom se nadaju da bar obris toga mogu iznova primetiti u novoj rundi Mozzart Bet Superlige.

Motiv, bez sumnje, neće nedostajati, a težina zadatka trebalo bi da bude pravi izazov. I to će već biti značajan podvig za tim iz Kruševca danas popodne u Beogradu protiv ekipe koja se namestila još u pripremnom periodu i tada pokazala sav raskoš u ofanzivi, lagano ga prenevši na premijeru u šampionatu protiv Vojvodine (5:0).

Crvena zvezda je nikad izraženiji favorit u poslednjih nekoliko decenija na stadionu na kojem Napredak nikad nije slavio u šampionatu. To je sabirak prilika u oba tabora pred novi susret dva stara poznanika. No, ako fudbal zbog nečega ima najviše pratilaca na svetu, onda je to jer ne priznaje ni matematiku, a nekada ni već viđene scenarije. I onaj precrtani neretko dograbi trenutke slave. U tom čudu danas i leži Napretkova nada.

MOZZARTBET SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK (16.55, AP1)

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 51.755

Sudija: Nikola Đorđević

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Degenek, Mijailović, Dragović – Bukari, Kangva, Stamenić, Šljivić, Mitrović – Kraso, Olajinka.

NAPREDAK: Bajić – S. Jovanović, Đeković, Mršić, Prijović – Krstić, Tomić – Nenadović, Babić, Đ. Jovanović - Stanojlović.


MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO:

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)

/Ćirković 63, Rakonjac 83, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)

/Gigić 13, Milan Obradović 47, Kempbel 51 – Adešina 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)

/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

17.00: (1,05) Crvena zvezda (14,0) Napredak (35,0)

17.00: (3,80) Radnički 1923 (3,45) Čukarički (2,00)

19.00: (3,20) Vojvodina (3,40) Partizan (2,25)

21.05: (2,85) IMT (3,20) Voždovac (2,60)

Ponedeljak

18.00: (2,20) Radnik (3,30) Spartak (3,40)


 


tagovi

Napredak KruševacDragan PerišićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara