©AFP
©AFP

Nasional se vratio iz mrtvih, pa sa penala poslao Palestino u Libertadores

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 03:38

Čileanski klub posle jedanaesteraca u grupnoj fazi elitnog takmičenja u Južnoj Americi

Delovalo je posle 2:0 u gostima da je Palestino praktično u grupnoj fazi Kopa libertadores, međutim čileanski predstavnik je uspeo da sebi pred domaćom publikom režira pakao i tek kroz penal seriju stigne do zacrtanog cilja.

Raspoloženi gosti uspeli su sa tri pogotka da režiraju veliki preokret i probude već ugašene snove, međutim Kristijan Suarez je golom u završnici utakmice odveo utakmicu u produžetke (3:1), posle kojih su usledili penali, kobni po Nasional.

Izabrane vesti

Tim iz Asunsiona je već u 10. minutu došao u priliku da sa bele tačke prepolovi zaostatak iz prve utakmice, ali Alfaro nije uspeo da realizuje najstrožu kaznu. Promašaj Argentinca u redovima gostiju, nije se odrazio na pristup paragvajskog tima, međutim kasnije se ispostavio kao nagoveštaj fudbalskog košmara koji je Nasional proživeo kroz jedanaesterce.

Pogotkom Duartea neposredno pred odlazak na odmor paragvajski klub je ipak napravio željeni korak na koji su se nadovezali golovi Luga i Alfara u nastavku, te je Palestino od već viđenog putnika u grupnu fazu stigao do statusa ekipe pred eliminacijom. Ipak, kraj domaćina nije želeo da potpiše iskusni defanzivac Suarez koji je u 85. minutu postigao gol za 1:3 i produžetke.

Posle dodatnih 30 minuta mirnih mreža usledila je penal serija tokom koje su gosti promašili tri od četiri jedanaesterca i tako poslali rivala u glavni žreb najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - TREĆA RUNDA, REVANŠI

Sreda

Palestino - Nasional Asunsion 1:3 (0:1), prvi meč 2:0, penalima 3:1

/Suarez 85 - Duarte 45, Lugo 48, Alfaro 67/

Četvrtak

01.30: (2,00) RB Bragantino (3,30) Botafogo (3,60), prvi meč 1:2

01.30: (1,30) Kolo Kolo (4,80) Sportivo Trinidense (9,50), prvi meč 1:1

Petak

01.30: (1,15) Nasional (7,00) Olvejz Redi (15,0), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresNasional AsunsionPalestino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara