Huan Santakruz u meču sa Botafogom u Kopa Sudamerikani (©Reuters)
Huan Santakruz u meču sa Botafogom u Kopa Sudamerikani (©Reuters)

Nasional u poteri za duplom krunom u Paragvaju

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 22:25

Gradski rivali iz Asunsiona noćas (23.55) igraju u finalu kupa

Nasional je uvek u senci poznatijih gradskih rivala, Olimpije i Sero Portenja, u poslednje vreme sve boljeg Libertada, ali u naredne dve nedelje može da osvoji duplu krunu u Paragvaju. Dva gola pre kraja šampionata Klausure je na drugom mestu, sa bodom manje od lidera Olimpije.

Noćas (23.55) u prestonici ove južnoameričke države igra se finalni meč Kupa Paragvaja, Nasional na svom stadionu Arsenio Eriko dočekuje Amelijano. Oba tima dolaze iz Asunsiona, a domaćin ima mnogo više navijača koji bi trebalo da napune stadion koji prima samo 4.434 gledalaca.

Izabrane vesti

Nasional je napravio lošu uvertiru pred ovaj duel, poražen je u gostima od Takuarija (1:2), pa je izgubio lidersku poziciji u Klausuri. Amelijano je na osmoj poziciji od 12 timova u elitnoj ligi Paragvaja.

23.55: (1,58) Nasional Asunsion (3,60) Amelijano (5,80)

Prva zvezda Nasionala je Huan Santakruz koji je postigao sedam pogodaka na poslednjih pet utakmica. Krajem meseca je dao het-trik u pobedi protiv Guairenja sa 3:0. On je na 36 mečeva ove sezone postigao 12 pogodaka, a imao je i četiri asistencije.

Amelijano je u dobroj formi u finišu šampionata, dobio je tri na četiri prethodna duela. Ovi klubovi su odigrali tri puta u 2022. godini. Nasional je slavio dva puta sa po 2:1, dok je sredinom juna bilo 2:2. Kvota u Mozzartu na tip gg3+ je 2,50.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

KUP PARAGVAJA – FINALE (JEDAN MEČ)

Petak

23.55: (1,58) Nasional Asunsion (3,60) Amelijano (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ParagvajNasional AsunsionAmelijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara