Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Nastavak nizova u Lazarevcu: Bijelović majstorijom režirao preokret Spartaka

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 16:05

Kolubara ima za čim da žali

Dobio je Vladimir Gaćinović odgovor kakav je želeo. Posle poraza u Kupu Srbije od trećeligaša Dubočice, Spartak je vratio na pobednički put savladavši u pretposlednjem meču 15. kola Kolubaru posle preokreta u Lazarevcu, čime je vezao i treći trijumf u prvenstvu, ujedno produživši seriju domaće ekipe od tri poraza u Superligi - 2:1 (1:1).

Kolubara je povela u 11. minutu iz prve i praktično jedine prave šanse u prvom poluvremenu. Pitanje je da li bi i do nje došla da nije bilo slabe reakcije Miše Dubljanića na golu Spartaka. Čuvar mreže gostujućeg tima je kasno krenuo na ubačenu loptu posle akcije po levoj strani, Uroš Đuranović je utrčao ispred njega i pogodio stativu, ali je ga je na njegovu sreću defanzivac Spartaka Milan Jezdimirović u pokušaju da očisti opasnost ispred gola pogodio pri ispucavanju i pomogao mu da upiše peti gol u sezoni. Ukoliko postigne još jedan crnogorski napadač će izjednačiti rekord iz praške Dukle, za koju je u sezoni 2018/19 šest puta tresao protivničke mreže.

Izabrane vesti

Na odgovor ekipe Vladimira Gaćinovića čekalo se više od pola sata. I ponovo je golu prethodila greška protivničke odbrane. Jedan od defanzivaca Kolubare pokušao je da se zagradi kod gol-aut linije, mladi Srđan Hrstić mu je iščeprkao loptu, dodao do Lazara Tufegdžića, a najbolji strelac Subotičana u aktuelnoj sezoni proigrao je Nikolu Srećkovića, koji je ekspresno reagovao na dodavanje i pogodio bliži ugao za izjednačenje.

Drugo poluvreme proteklo je u blagoj inicijativi domaćina. Mogla je Kolubara na startu nastavka ponovo do vođstva, fudbaleri Spartaka su slabo reagovali posle centaršuta iz kornera, lopta je prošla kroz peterac, ali Đorđe Đurić nije uspeo da je ubaci u peterac sa druge stative. Ponovo je usledio period bez dešavanja, koji je domaćin prekinuo sa nekoliko prilika sredinom poluvremena.

Filipović je u 77. minutu posle driblinga na ivici šesnaesterca pokušao da iznudi jedanaesterac, na šta glavni arbitar nije naseo. Ipak, nekoliko trenutaka kasnije nije mu promaklo igranje rukom jednog od gostujućih fudbalera na dvadesetak metara od gola, ali je precizan udarac Đuranovića vrhovima prstiju iz uz pomoć prečke zaustavio Dubljević i iskupio se za grešku sa starta meča.

Golubovi su tada zaigrali otvorenije i konačno pripretili Dejanu Stanivukoviću na drugoj strani. Ipak, golman Kolubare zaustavio je odličan udarac Srećkovića sa dvadesetak metara, a samo nekoliko trenutaka kasnije u nastavku akcije i Vidakovićev pokušaj iz peterca.

Kod Bijelovićevog udarca u 88. minutu pak nije mogao ništa. Dobio je 20-godišnji napadač Spartaka prostor u šesnaestercu rivala, sačekao povratnu loptu saigrača i precizno gađao dalji ugao Stanivukovićevog gola.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Subota

Radnički Niš – Mladost 2:0 (1:0)

/Škrbić 8, 79p/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Ivanić 16, Pavkov 45, Katai 52/

Voždovac - TSC 1:1 (0:0)

/Vujnović 47 - Milićević 81/

Partizan - Čukarički 2:0 (2:0)

/Vujačić 33, Živković 45/

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnik 1:1 (1:1)

/Čečarić 29 - Spasić 3/

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:1)

/Vukadinović 10/

Utorak

Kolubara - Spartak 1:2 (1:1)

/Đuranović 11 - Srećković 36, Bijelović 88/

Metalac - Napredak (u toku)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeSpartak SuboticaKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara