Igra se fudbal, ali ne u Belorusiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.05.20. | 09:33

Nekoliko utakmica na programu u Turkmenistanu

Sedmo kolo u Belorusiji je završeno, pa je malo veći izazov pronaći fudbalske mečeve. Ipak, Turkmenistan je ostao poslednji na liniji odbrane časti najvažnije sporedne stvari na svetu, pa obratite pažnju, pošto je tamo na programu šesto kolo...

Ni jedan ni drugi tim ne dočekuju meč u dobrom raspoloženju. Po četiri poraza u uvodnih pet kola prvenstva, uz samo jedan trijumf. Ono što je takođe zajedničko za oba tima je da slabo pogađaju protivničke mreže, pogotovu domaćin koji je postigao tek jedan gol od početka sezone. Na mali broj golova ukazuju i međusobni susreti – na poslednjih deset, samo u tri navrata došlo je 3+.

Izabrane vesti

Sudar timova na čijim mečevima je u prvih pet kola palo najmanje golova i nijednom nije došla igra 3+. Kako su rezultati oba tima od starta promenljivi, teško je predvideti pobednika, zbog čega bi trebalo da se okrenete igri na mali broj golova.

Altin Asir je i dalje neporažen u šampionatu, ali je u prethodnih pet utakmica čak tri puta remizirao. Ašgabat je sa druge strane posle nešto slabijeg starta, vezao tri trijumfa i uhvatio zalet pred meč sa prvakom Turkmenistana. Altin Asir je veliki favorit, donekle i zbog tradicije, sedam pobeda na poslednjih deset međusobnih susreta, ali Ašgabat u tom periodu samo tri puta nije tresao mrežu svog današnjeg domaćina. Očekujemo da i ovoga puta barem jednom pogodi, posebno jer je u izvrsnoj formi.

U iščekivanju da se ostale fudbalske lige konačno vrate na veliku scenu, ne preostaje nam ništa drugo do da pratimo dešavanja u malobrojnim ligama koje se još igraju. Među njima je i liga mlađih kategorija Turkmenistana, gde će Šagadam dočekati Kopetdag. Biće to duel dva tima iz donjeg dela tabele, koji za sada nisu preterano oduševili, ali koji imaju dovoljno vremena da krenu ka samom vrhu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara