Nastavak rasula u Juventusu: Odlaze petorica, za Paredesa je bolje platiti penal nego otkup

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 19:52

Od igrača kojima ističu ugovori novi će dobiti samo treći golman, otvoreno pitanje statusa Milika

Prvo potresi u rukovodstvu oličeni povlačenjem Andree Anjelija, potom sankcija Fudbalskog saveza Italije kojom mu je oduzeto 15 bodova i praktično ga ostavio bez Lige šampiona naredne sezone, a kako stvari stoje Juventus će na leto napustiti neke od vedeta tima, pošto Gazeta delo sport uverava da će petorica fudbalera kojima ističu ugovori na kraju ciklusa napustiti Torino.

Razumljivo, ako se ima u vidu da je usled nagomilanih problema teško očekivati od Stare dame da se bori za trofeje u doglednom periodu, a ni nekim od istaknutih prvotimaca nije baš u interesu da ostaju u takvoj sredini. Zato je rastanak najlogičnije rešenje.

Izabrane vesti

Tako će crno-beli dres krajem maja razdužiti čak dvojica aktuelnih svetskih prvaka sa Argentinom, Anhel di Marija i Leandro Paredes, potom francuski reprezentativac Adrijen Rabio, pa Kolumbijac Huan Kvadrado i Brazilac Aleks Sandro.

Svima ističu ugovori za nekoliko meseci, a Juve ne planira da ih obnovi u međuvremenu, niti da otkupi Paredesa iz Pari Sen Žermena, s obzirom da je Argentinac trenutno na pozajmici. Štaviše, crno-beli su procenili da im je bolje da plate penal Francuzima od 2.500.000 evra što neće kupiti vezistu, nego da ga otkupe po ceni od 22.600.000. Sve ovo je samo deo plana da se uštedi makar 70.000.000 evra, koliko je Juventusu potrebno da koliko-toliko prodiše posle svega što ga je snašlo poslednjih meseci. A obnavljati ugovore sa nekim od plaćenijih igrača tima nema smisla i zato će sva petorica potražiti novu sredinu.

Od fudbalera kojima ističu ugovori na leto, novi će biti ponuđen samo trećem golmanu Karlu Ponsilju, koji nije branio ni sekund ove sezone, dok i dalje postoji mogućnost da Juve otkupi Arkadijuša Milika od Marselja, jer je zadovoljan kako se Poljak pokazao, a procene su takve da ne bi previše opteretio kasu.


tagovi

JuventusAdrijen RabioAnhel Di MarijaLeandro ParedesHuan KvadradoAleks Sandro

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara