(© Star sport)
(© Star sport)

Nathovi taktovi, Holenderovo buđenje i bljesak rezervista: Partizan ima čemu da se nada

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 10:33

Crno-beli pokazali da imaju model igre za prolećnu trku

Od prvog prolećnog kola Partizan je nastavio put stazom utabanom novembarskim i decembarskim pobedama. Po taktovima iskusnog dirigenta Bibrasa Natha, plesali su maldi Nemanja Jović, razgoropađeni Filip Holender i ostali izabranici Aleksandra Stanojevića, pokazavši da, kad su na visokom nivou, ni rival poput Napretka sa kojim su se prilično mučili u prethodnim susretima, ne može da im pomrsi račune.

Iskusni izraelski plejmejker držao je sve konce igre u svojim rukama i partijom nalik na one kojmima je i kupio srca crno-bele publike uticao da domaćin uspostavi dominaciju na sredini terena. Lopte koje je delio spajale su sa golom ofanzivce i donele neophodan pritisak na poslednju liniju rivala, a jedna od njih, sjajno prosleđena petom do Jovića, pretočena je od strane mladog krilnog napadača u gol za vođstvo.

Izabrane vesti

Kao što je i sam Stanojević rekao, prvenac izdanka generacije 2002 samo je deo lepeze koju je pokazao u Humskoj igrač koji je do juče upisao tek dvadesetak minuta u duelu protiv Mladosti i stigao da ih ukrasi asistencijom. Pokazao je Jović da ima kliker, demonstrirao je osećaj za igru, kretnjom uspevao da raširi rivala, nađe se u šansi i tako da nagoveštaj Partizanovog rešenja za bonuse, pitanja koje je tokom jeseni neretko umelo da kroji tim crno-belih.

Na igru Natha i Jovića, nadovezao se Filip Holender. Napadač od kojeg se tokom jeseni očekivalo znatno više od gola Proleteru i dva protiv TSC, u januarskim proverama pokazao je da je namestio nišanske sprave. Na pogotke protiv Zaglebja, Rubina i Ruha nadovezala se i lopta u mreži Kruševljana kao idealan scenario za otvaranje drugog dela šampionske trke.

Između dva pogotka crno-belih bilo je prilike da se stekne uvid i u određene boljke Stanojevićevog tima. Još jednom, crno-beli nisu uspeli da amortizuju oscilacije koje im nisu bile strane ni tokom jeseni, ali ono što i po tom pitanju može da predstavlja zadovoljstvo stručnom štabu iz Humske je da ovaj put pad u igri nije kažnjen golom, te je Napredak prvi put posle 17 godina iz Humske otišao bez postignutog gola.

Treći pogodak, osim što je overio trijumf i ukrasio premijeru u 2021. godini, pokazao je i dužinu klupe Partizana, odnosno kvalitet koji će crno-belima doneti rotacija. Tandem rezervista, Sejduba Suma i Lazar Marković, posle deset minuta provedenih na terenu, demonstrirao je fudbalsko umeće. Vispreni Gvinejac asistencijom je znatno olakšao posao saigraču, a Marković je potvrdio već nebrojeno puta ponovljenu frazu da će njegovo podizanje forme na najviši nivo predstavljati najveće pojačanje za vicešampiona.

Na kraju, prilično rutinska pobeda, predstavljala je dve male osvete crno-belih, prvo Kruševljanima za prethodni poraz u Humskoj u decembru 2019, kada su gosti preokrenuli rezultat uprkos vođstvu rivala od 2:0, ali i Milanu Đuričiću, trenerskom vuku koji je ostavio trag kao deo stručnog štaba Sava Miloševića, projektantu poslednjeg poraza crno-belih (0:1) još u oktobru prethodne godine kad je vodio Radnički iz Niša.

Raspoloženi Natho, buđenje Holendera, prvenac Jovića, uticaj koji su doneli Suma i Marković sa klupe... Lista razloga za zadovoljstvo partizanovaca je duga, međutim pobeda nad Napretkom samo je model po kojem bi crno-beli trebalo da igraju ukoliko žele da pokušaju da priđu večitom rivalu i izvade jesenje fleke koje su bile uzrok devet bodova zaostatka sa kojima je Partizan otišao na zimsku pauzu.


tagovi

Filip HolenderAleksandar StanojevićNapredak KruševacBibars Natho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara