Navijači besni - Tuchel Raus! Malo koji klub na svetu tako dobro plaća i tako loše igra

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 17:50

Čak 82 odsto ispitanika u anketi na Bildu traži hitnu smenu šefa stručnog štaba bavarskog giganta

Kampanja za smenu Tomasa Tuhela traje. Bolje reći u punom je jeku. Mediji i navijači nemaju dilemu - iskusnog stručnjak mora da ode što pre, jer se pokazalo da nije pravi trener za Bajern. S druge strane, uprava kluba za sada stoji uz čoveka koji ima najslabiji učinak od svih trenera bavarskog velikana još od vremena Luja van Gala.

"Naravno da mu nije lako, bori se sa situacijom koja je veoma teška za sve nas. Cilj je da se zajedno izvučemo iz ovoga. U istom smo sosu", kazao je nakon poraza u Rimu sportski direktor Kristof Frojnd.

Izabrane vesti

Podsetimo, na konkretno pitanje da li je zabrinut za svoj posao Tuhel je poručio jasno i glasno: "Ne"!

A kada je novinar potom insistirao i preformulisao pitanje - "Da li smatrate da ste pravi trener za Bajern" - iskusni stručnjak je tražio sledeće, smatrajući da je prethodnim odgovorom sve objasnio.

Bila je to u neku ruku novinarska 'objava rata' Tuhelu, koji prema poslednjim informacija nije dobio nikakav ultimatum pred gostovanje u Bohumu. U prevodu, ni rezultat iz tog susreta neće uticati na njegov status, javljaju kolege iz Nemačke.

Ipak, da mu ne bude prijatno i lagodno u pripremi utakmice - ako je to uopšte moguće u ovakvoj situaciji - potrudili su se navijači. Ističući nezadovoljstvo kroz dva oblika. Pred današnji trening sačekali su ga na ulazu u sportski centar s transparentima: "Tuchel Raus, Flick Zurück" i "Warum Spielt De Ligt Nicht Der Beste. Innenverteidiger?!"

Nije teško zaključiti da se prva poruka tuče odlaska Tuhela i povratka Hansija Flika, odnosno da se druga odnosi na to što ne igra Matajs de Liht, igrač doveden da bude novi šef odbrane.

Obezbeđenje je brzo reagovalo i udaljilo navijače...

Ono što Tomas Tuhela treba da brine više jeste velika anketa na portalu Bilda u kojoj je od jutros učestvovalo blizu pola miliona ljudi, a čak 82 odsto izjasnilo se da Bajern odmah treba da smeni trenera.

Kako smo već konstatovali, to se najverovatnije neće dogoditi, mada... Oni što trenutno odlučuju još se nisu oglasili. Ni Uli Henes ni Karl Hajnc Rumenige. Pritom, odluka o novom treneru trebalo bi da bude u rukama novog člana Nadzornog odbora i čoveka koji će imati najveću moć u sportskom sektoru kada stupi na dužnost. A to je Maks Eberl!

Bilo bi neozbiljno angažovati novog trenera pre nego što Eberl zasedne u fotelju i da svoj 'amin'. Henesovo mišljenje je poznato, on se izmirio sa Hansijem Flikom i nema ništa protiv njegovog povratka, međutim tek treba da vidimo šta smera Maks Eberl, čovek koji bi narednih godina trebalo da preuzme tu moć (i obavezu) od Henesa i Rumenigea, nakon što pokušaj sa Oliverom Kanom nije uspeo.

Da pojasnimo: Henes i Rumenige su neka vrsta 'prelazne vlade', vratili su se da popune rupu odlaskom Kana i Salihamidžića, i trebalo bi da prepuste dizgine Eberlu kad se vrate mirnim penzionerskim danima, to jest kada dugogodušnji glavnokomandujući u Menhengladbahu zaduži kancelariju u Zebener štrase.

"Naš kvalitet kao kluba je da se u ovakvim situacijama držimo zajedno. Daćemo sve od sebe do poslednje sekunde u svakom takmičenju. To je ono na šta protivnici moraju da budu spremni. Optimizam je pogrešna reč, uveren sam da možemo dalje u Ligi šampiona. Stvari će za tri nedelje izgledati bitno drugačije", izjavio je smirenim glasom Tomas Miler u Rimu, pa dodao: "Izgubiti sa 0:1 u situaciji kada igrate sa igračem manje - to i nije tako užasan rezultat. Dovoljno dugo igram fudbal da to mogu da kažem. Moraju i oni da dođu u Minhen. Polako, sve je u redu, to je ipak samo jedan gol zaostatka".

Na sve probleme s trenerom i njegovom sudbinom koja je u magli, nemački mediji su još jednom pretresli 'platnu piramidu' u klubu i podvukli da malo koji klub u Evropi tako dobro plaća kao Bajern. a da igrači to ne vraćaju na terenu. Stav i uprave kluba i novinara je da se radi o jednom od najboljih timova na svetu koji mora da pruža daleko više, imajući u vidu koliko uzima.

Nekako usput, konstatovano je da Liroj Sane najverovatnije neće dobiti novi ugovor ukoliko bude tražio više nego što sada prima - a to je 20.000.000 evra bruto, dok je interno zaključeno da Leon Gorecka ne može da ide. Sa primanjima od 19.000.000 evra, izvesno je da ni Serž Gnabri neće nikuda, mada se govorkalo kako ga Tuhel ne vidi u svojim planovima za budućnost.

Naravno, sada je pod najvećim upitnikom Tuhelova budućnost, tako da sve ranije napisano maltene pada u vodu. Pa tako verovatno i mogućnost da Jozua Kimih bude prodat.

Kada su odlasci u pitanju potpuno neočekivano, tokom poslednjih meseci, u prvi plan je iskočio Alfonso Dejvis, koga merka Real Madrid, pa je Bajern morao da reaguje makar i medijski.

"Ukoliko Dejvis ode, klub iz Minhena imaće za cilj da kao zamenu angažuje Tea Ernandeza iz Milana, kog će biti spreman da svrsta u prvu platežnu kategoriju".


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara