Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijači Ipsviča teraju Lamberta: Zasuli teren bakljama pred meč sa Nortemptonom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 13:27

Neprijatnost za Plave 24 sata pre utakmice sa jednim od najslabijih timova Lige 1

Navijači Ipsviča su besni i nezadovljni radom Pola Lamberta. Ili bar nekolicina koja je juče zasula teren na kojem su prvotimci Plavih trenirali bakljama. Uz brojne opaske na račun šefa struke trećeligaša, grupa vandala je napravila požar na terenu zbog čega je trening prekinut na polovini kako se ne bi dovela u pitanje bezbednost fudbalera i Stučnog štaba.

Policija sarađuje sa ljudima iz kluba i Lige 1, a za to vreme igrači Ipsviča spremaju se za utakmicu protiv Nortempona (20.00). Pobeda im izvesno donosi prodor među prvih deset i skok sa 12. na devetu poziciju. Plej-of zona koju ciljaju im u ovom trenutku beži pet bodova, ali situacija nije alarmantna jer Ipsvič ima dve do tri utkamice manje od većine rivala kojima je za petama.

Izabrane vesti

Ipak, kod određenog dela navijača na vrlo ružan i neprimeren način eskaliralo je nezadovoljstvo radom Pola Lamberta, nekadašnjeg trenera Stouka, Vulverhemptona, Aston Vile i čoveka sa određenim premijerligaškim iskustvom. Oktobra 2018. godine Škot je preuzeo Ipsvič, ali nije uspeo da ga održi u Čempionšipu, kao ni da ga vrati u drugi rang naredne sezone.

Trenutno situacija ne deluje idealno, ali Nortempton deluje kao pravi rival za početak potencijalne pozitivne serije koja bi Plave približila plej-ofu. Gostujući sastav dolazi na noge Ipsviču posle osam utakmica bez pobede tokom kojih je samo jednom zatresao mrežu rivala. Podatak koji Ipsviču ne daje pravo na grešku.

Na Portman roudu Lambertovi momci ove sezone imaju skor od osam pobeda i šest poraza i još uvek im se nije dogodilo da odigraju nerešeno. Jasno je da ih remi ne bi zadovoljio i da ciljaju jedino ceo plen.

ENGLESKA LIGA 1, 20. KOLO

Utorak

19.00: (3,50) Giligem (3,30) Piterborou (2,15)

20.00: (1,63) Blekpul (3,80) Ročdejl (5,60)

20.00: (4,30) Bristol (3,50) Portsmaut (1,88)

20.00: (1,83) Ipsvič (3,40) Nortempton (4,70)



tagovi

Engleska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara