Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijači se vratili na Emirate i prisustvovali rapsodiji Arsenalovih klinaca

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.20. | 22:55

Londonski tim overio lidersku poziciju u grupi B, Molde na korak od nokaut faze

Navijači su se konačno vratili na Emirate! Po prvi put u sezoni, Arsenalove pristalice prisustvovale su meču svog tima – doduše njih 2000 - i i te kako su imale šta da vide. Iako u Premijer ligi“šepa“, londonski tim protutnjao grupnom fazom Lige Evrope. I to sa rezervnim timom. Mikel Arteta je kao po običaju i ovog četvrtka promešao karte i još jednom demonstrirao koliko londonski tim kvalitetom odskače od svojih rivala u grupi B. Tobdžije su nošene svojim klincima za poluvreme rasturile Rapid na Emiratima, upisale i petu uzastopnu pobedu u Ligi Evrope i matematički otklonile sumnje oko toga ko će kao lider grupe u dalji tok takmičenja, ako je dilema uopšte i bilo – 4:1 (3:0).

U okviru iste grupe Molde je odbranio ulogu favorita protiv slabašnog Dandalka i stigao nadomad evropskog proleća - 3:1 (2:0). Norveški tim trenutno ima tri boda više od Rapida i bolji međusobni skor sa Austrijancima, pošto je na svom terenu slavio sa 1:0, te će u Beču imati zadatak da istu odbrani ukoliko žeči da se po drugi put u istoriji kluba nađe u nokaut fazi Lige Evrope.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme meča u Londonu bilo je verovatno i najbolje koje je ove sezone odigrala ekipa Mikela Artete. A posebno će u sećanju ostati Risu Nelsonu. Jeste Aleksandar Lakazet načeo rivala u 10. minutu, Pablo Mari duplirao prednost nedugo zatim, ali su reflektori Emirata konstantno pratili 20-godišnjeg Engleza. Nelson je odigrao gotovo perfektno prvo poluvreme. Stvorio je pet šansi za gol saigračima – više od svih igrača na terenu zajedno u prvom delu – pogodio svako od 25 dodavanja i pride upisao asistenciju kod Marijevog gola. 

No, Nelson nije jedini koji se večeras nametnuo Mikelu Arteti. U finišu poluvremena Edi Nketija je krunisao prelepu akciju londonskog tima. Štrebinger mu je prvi udarac odbranio, ali se 21-godišnji napadač ispravio posle odbitka, pokazavši još jednom koliko se dobro snalazi u šesnaestercu. Bio je ovo njegov 16. gol u seniorskoj karijeri. Pet ih je dao za Lids, 11 za Arsenal, i svaki je došao unutar kaznenog prostora.

Rapid se golom već na startu drugog poluvremena koliko-toliko vratio u život, ali mu Arsenalova omladina nije dozvolila da poleti. Sredinom nastavka još jedna organizovana akcija, Mejtland-Najls zavrće za Smit Roua, a 20-godišnji vezista potvrđuje trijumf Arsenala.

LIGA EVROPE - 5. KOLO

Četvrtak

Grupa B

Arsenal - Rapid Beč 4:1 (3:0)

/Lakazet 10, Mari 18, Nketija 44, Smit-Rou - Kitagava 47/

Molde - Dandalk 3:1 (2:0)

/Eikrem 30, Omoidžuanfo 41, Elingsen 67 - Flores 90+4/


tagovi

ArsenalLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara