(©arsenal.com)
(©arsenal.com)

Navijačima Arsenala pao kamen sa srca: Obamejan još tri godine na Emiratima, Ozil ostao najplaćeniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 17:41

Gabonac postao drugi najplaćeniji fudbaler tima

Najavljivali su i Arsenal, ali i sam Pjer-Emerik Obamejan tokom dana, sada je i zvanično - Gabonac je stavio paraf na novi trogodišnji ugovor sa Tobdžijama i skinuo kamen sa srca navijača londonskog kluba. 

Brzonogi napadač se putem Arsenalovog Tviter naloga javio navijačima i tako potvrdio da će u naredne tri sezone predvoditi tim sa Emirejtsa.

Izabrane vesti

"Ovde se osećam kao kod kuće. Potpisao sam 'stvar', jer želim da postanem legenda Arsenala i ostavim zaostavštinu. Zaista sam presrećen što ostajem sa vama i ponosan sam što sam deo porodice. Idemo napred, uživali smo i slavili u poslednje vreme", rekao je Obamejan

Ipak, Obamejan se na osnovu nedeljnih primanja neće izjednačiti sa Mesutom Ozilom kao najplaćenijim igračem Arsenala, kako su ranije najavljivali pojedini ostrvski mediji. Prema informacijama Skaj Sporta, Gabonac će na nedeljnom nivou primati 250.000 funti, što je za 100.000 manje od onoga što nemačkom vezisti leže na račun u istom periodu. 

Dakle, od prelaska u Barselonu, koja se još zimus interesovala za Obamejana - ništa. Nema sumnje da će za Arsenal ovo biti veće pojačanje od svih u aktuelnom prelaznom roku. Pokazao je to kapiten londonskog tima kako u finalu Komjuniti Šilda sa Liverpulom, tako i mesec dana ranije protiv Čelsija u finalu FA Kupa, kada je svojim golovima doneo dva trofeja na Emirejts. 

Da ne zaboravimo, u prethodne dve sezone bio je i najbolji strelac tima, u sezoni 2018/19 i najefikasniji igrač Premijer lige, zajedno sa Sadiom Maneom i Mohamedom Salahom. Onih 63.750.000 evra plaćenih Dortmundu u januaru 2018. godine u Londonu su verovatno već zaboravili. Ako i nisu, u naredne tri godine definitivno hoće, nastavi li bivši napadač Sent Etjena i Milana da rešeta mreže na Ostrvu.


tagovi

Premijer ligaArsenalPjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara